TOTUL

Comuniştii cer răspunsul Procuraturii în dosarul Legii Cazinourilor. "Să ştie lumea cine sunt cei din AIE, cu pufuşor pe botişor"


Joi. 5 Iulie, 2012  | publika

Comuniştii revin la Legea Cazinourilor. Aceştia cer ca procurorul general să se prezinte în faţa aleşilor poporului, pentru a comunica la ce etapă se află ancheta şi cine figurează în dosar în calitate de bănuit principal. Solicitarea a fost făcută de către deputatul PCRM Anatolie Zagorodnîi, în plenul Parlamentului.

"Am avut o comisie de anchetă ce ţine de Legea cazinourilor. S-a dat citire proiectului de hotărâre, a fost remis procurorului general, au fost stabilite termene concrete, dar până în prezent, nu avem nicio informaţie referitoare la acest capitol", a declarat Anatolie Zagorodnîi.

Deputatul comunist susţine că din informaţia pe care o deţine, Procuratura Generală a intentat un dosar penal pe articolul 328, alin 3 şi a dispus urmărirea penală.

"În acest caz, solicit ca procurorul general să vină la sfârşitul şedinţei, să ne spună cine figurează în calitate de bănuit sau cine este figurantul de bază în acest doar penal şi să ştim totuşi, care e poziţia Procuraturii, deoarece 6,5 milioane de lei furaţi din Bugetul de stat aşa şi nu au fost întorşi. Cine este, domnul Ghimpu, Ioniţă, Untilă, care sunt acele persoane de care se ocupă azi Procuratura? Să ştie şi societatea, cum această Alianţă, aceşti oameni cinstiţi în ghilimele promovează interesele, sunt cinstiţi în faţa legii şi nu fură nimic. Nu au deloc pufuşor pe botişor ”, a precizat Zagorodnîi.

Publika MD aminteşte că în 2010, un amendament la legea privind taxa pe masa de joc, respins de Legislativ, a fost promulgat în mod inexplicabil de preşedintele interimar de atunci, Mihai Ghimpu. Amendamentul propus de fostul deputat Veaceslav Untilă nu a fost supus votului, dar a fost pus în aplicare la pachet cu alte amendamente. În consecinţă, bugetul de stat a fost prejudiciat cu circa 6 milioane de lei. Greşeala a fost sesizată de Guvern, care a contestat actul la Curtea Constituţională. Astfel, legea a ajuns din nou în Parlament, unde s-a decis crearea unei comisii de anchetă. După câteva luni, comisia a prezentat concluziile, cerând, totodată, şi demiterea lui Veaceslav Ioniţă din funcţia de preşedinte al Comisiei parlamentare economie, buget şi finanţe, pe motiv că acesta şi-ar fi depăşit atribuţiile de seviciu şi ar fi falsificat Legea Cazinourilor. Deputatul însă nu a fost demis.Lexicul, ortografia și punctuația sursei au fost salvate

Adaugă în blog

Pentru a posta acest material, copiaţi codul de mai jos în blogul dvs.

Cod pentru publicare

Cum va arăta pe blog:

Totul.md
Comuniştii cer răspunsul Procuraturii în dosarul Legii Cazinourilor.
Comuniştii cer răspunsul Procuraturii în dosarul Legii Cazinourilor. "Să ştie lumea cine sunt cei din AIE, cu pufuşor pe botişor"
Comuniştii revin la Legea Cazinourilor. Aceştia cer ca procurorul general să se prezinte în faţa aleşilor poporului, pentru a comunica la ce etapă se află ancheta şi cine...
5.07.2012

Alte noutăţi ale zilei


Ultimele știri    
comments powered by Disqus
CELE MAI POPULARE
24 ore
3 zile
7 zileLoading...

Stirile partenerilor
Totul Info
Studiază Totul
Tools
Alte Pagini
Copyright © 2016 Totul.md. Toate drepturile Rezervate.

Trimite link unui prieten