TOTUL

Transfuzia de sînge se va face gratuit


Joi. 5 Iulie, 2012  | noi

Produsele sanguine şi sîngele vor fi distribuite fără plată celor care posedă poliţă de asigurare medicală şi care aduc cu sine donatori. Un proiect de lege în acest sens a fost aprobat în lectură finală.

Potrivit legislaţiei, centrele, secţiile şi cabinetele de transfuzie sanguină au statut public şi exclusiv de nonprofit în sfera donării, colectării şi transfuziei sîngelui. Ministerul Sănătăţii însă a emis un ordin, la 20 februarie 2012, prin care se impuneau preţuri pentru toate produsele de sînge.

Astfel, un kilogram de sînge conservat costa 683 de lei. Cel mai mult se achita pentru albumina de 20%, preţul căreia era de 14 620 de lei.

„Pacienţii sînt impuşi să procure sînge, chiar dacă au poliţă de asigurare medicală, precum şi au prezentat donatori de sînge. Astfel, este încălcat dreptul la ocrotirea sănătăţii, garantat prin Constituţie”, a declarat, anterior, unul din autorii proiectului, deputatul Partidului Liberal, Gheorghe Brega.
Legea va intra în vigoare după publicare în Monitorul Oficial.


Lexicul, ortografia și punctuația sursei au fost salvate

Adaugă în blog

Pentru a posta acest material, copiaţi codul de mai jos în blogul dvs.

Cod pentru publicare

Cum va arăta pe blog:

Totul.md
Transfuzia de sînge se va face gratuit
Transfuzia de sînge se va face gratuit
Produsele sanguine şi sîngele vor fi distribuite fără plată celor care posedă poliţă de asigurare medicală şi care aduc cu sine donatori. Un proiect de lege în acest...
5.07.2012

Alte noutăţi ale zilei


Ultimele știri    
comments powered by Disqus
CELE MAI POPULARE
24 ore
3 zile
7 zileLoading...

Stirile partenerilor
Totul Info
Studiază Totul
Tools
Alte Pagini
Copyright © 2016 Totul.md. Toate drepturile Rezervate.

Trimite link unui prieten