TOTUL

(video) Planta africană care poate salva agricultura din Moldova. Pe timp de secetă dă roade RECORD


Vin. 6 Iulie, 2012  | publika

Pe timp de secetă există plante care nu se usucă. Agronomii spun că o cultură de origine africană îi poate salva pe fermierii din Republica Moldova. Este vorba despre sorg, care rezistă la cea mai crâncenă arşiţă, şi produce până la 100 de tone de furaje şi cinci tone de boabe la hectar.

Pe 52 de hectare din satul Hârtopul Mic un fermier a plantat sorg zaharat. În pofida secetei din acest an, agronomul Ion Guriţanu spune că va obţine aproximativ 80-100 de tone la hectar.

Sorgul are multiple întrebuinţări. Din plantă se obţin furaje, amidon, celuloză, zahăr, alcool, bere, oţet şi biocombustibili. De asemenea, din sorg se mai fac mături şi obiecte împletite. "Acum când temperaturile ajung la 40 grade şi ce crăpături sunt în pământ şi el are la doi metri înălţime. Şi este verde, verde. În afară de celelalte culturi - porumbul, răsărita, el se stopează şi pe urmă, cum a dat de temperaturi mai reci sau umede, el creşte înainte. Culturile celelalte nu-şi mai revin", susţine agronomul Ion Guriţanu. Sorgul creşte până la patru metri înălţime. Păsările care mănâncă boabe de sorg fac mai multe ouă, comparativ cu cele care sunt hrănite cu porumb. În plus, cultivarea acestei plante costă mai puţin, spre deosebire de porumb.
Lexicul, ortografia și punctuația sursei au fost salvate

Adaugă în blog

Pentru a posta acest material, copiaţi codul de mai jos în blogul dvs.

Cod pentru publicare

Cum va arăta pe blog:

Totul.md
(video) Planta africană care poate salva agricultura din Moldova. Pe timp de secetă dă roade RECORD
(video) Planta africană care poate salva agricultura din Moldova. Pe timp de secetă dă roade RECORD
Pe timp de secetă există plante care nu se usucă. Agronomii spun că o cultură de origine africană îi poate salva pe fermierii din Republica Moldova. Este vorba despre sorg,...
6.07.2012

Alte noutăţi ale zilei


Ultimele știri    
comments powered by Disqus
CELE MAI POPULARE
24 ore
3 zile
7 zileLoading...

Stirile partenerilor
Totul Info
Studiază Totul
Tools
Alte Pagini
Copyright © 2016 Totul.md. Toate drepturile Rezervate.

Trimite link unui prieten