TOTUL

(video) O mie de lampioane pe cerul Chişinăului - eveniment feeric de caritate, susţinut de ...


Lu. 16 Iulie, 2012  | unimedia

Aproximativ o mie de lampioane au fost lansate în inima Capitalei, sâmbătă, 14 iulie, simbolizând speranţă pentru un micuţ de 6 ani. Este vorba de Sky Lanterns Event - o acţiune de caritate, iniţiată de 3 tineri şi susţinută de compania StarNet. Organizată pentru a doua oară în Chişinău, acţiunea şi-a propus să-l ajute pe Dragoş Boboc, un copil care are nevoie de tratament peste hotare.

„Noi ne bucurăm că avem posibilitatea la StarNet, să acordăm ajutor şi să avem în Chişinău un astfel de eveniment, mai ales că are şi un scop nobil în spate. Din vînzarea lampioanelor se vor dona bani pentru însănătoşirea unui băiat. Ideea organizării evenimentului a pornit de la 3 băieţi care au organizat în luna mai prima ediţie, iar de această dată au venit la Starnet şi au zis:  „Uitaţi ce idee avem, haideţi să o facem împreună” şi noi am zis din toată inima „Da”, spune Irina Ghelbur, Departamentul Relaţii Publice, StarNet.

Toţi cei care au dorit să dea o mână de ajutor au venit în scuarul Teatrului de Operă şi Balet „Maria Bieşu”, unde au ascultat muzică, au socializat, au navigat pe net cu Wi-Fi gratuit de la StarNet şi au cumpărat lampioane pentru a le lansa spre cer. 10 lei din preţul fiecărui lampion a constituit contribuţia fiecăruia pentru a da o şansă la viaţă lui Dragoş Boboc.

Astfel, StarNet a creat o atmosferă unică şi o plăcere dublă pentru cei prezenţi - de a se delecta de un cer plin de felinare multicolore şi de a ajuta un copil.

Dragoş a rămas fără mamă acum 3 ani, după ce mama sa a fost răpusă de cancer. Din cauza şocului psihic, Dragoş s-a îmbolnăvit. Diagnosticat cu „retard mental şi de vorbire”, el are nevoie de ajutor pentru o intervenţie medicală de urgenţă peste hotare. Însă, bunicii copilului nu dispun de resurse financiare, toţi banii fiind cheltuiţi pentru a-şi salva fiica.

„Noi avem o tragedie, acum 3 ani a decedat fiica mea, mămica lui Dragoş. În urma acestei tragedii el s-a închis în sine. Prima lună am crezut că nu mai rezistă, o căuta peste tot. Mă adresez tuturor oamenilor să ne dea o mână de ajutor ca să-l putem trata  peste hotare”, spune bunica lui Dragoş, Elena Cojocari.

Punctul culminant al serii a fost lansarea în aer a o mie de lampioane: o privelişte fantastică care a unit sute de oameni într-un gest nobil.
Lexicul, ortografia și punctuația sursei au fost salvate

Adaugă în blog

Pentru a posta acest material, copiaţi codul de mai jos în blogul dvs.

Cod pentru publicare

Cum va arăta pe blog:

Totul.md
(video) O mie de lampioane pe cerul Chişinăului - eveniment feeric de caritate, susţinut de ...
(video) O mie de lampioane pe cerul Chişinăului - eveniment feeric de caritate, susţinut de ...
Aproximativ o mie de lampioane au fost lansate în inima Capitalei, sâmbătă, 14 iulie, simbolizând speranţă pentru un micuţ de 6 ani. Este vorba de Sky Lanterns...
16.07.2012

Alte noutăţi ale zilei


Ultimele știri    
comments powered by Disqus
CELE MAI POPULARE
24 ore
3 zile
7 zileLoading...

Stirile partenerilor
Totul Info
Studiază Totul
Tools
Alte Pagini
Copyright © 2016 Totul.md. Toate drepturile Rezervate.

Trimite link unui prieten