TOTUL

Ziua politică în Moldova (19.07.2012)


Joi. 19 Iulie, 2012  | tribuna

Acest buletin zilnic conţine ştiri politice pe scurt despre alte evenimente decît cele despre care a relatat TRIBUNA pe parcursul zilei.

SECŢII DE VOT – Ministerul român de Externe a anunţat că a suplimentat numărul secțiilor de votare din străinătate care vor fi deschise pentru referendumul din 29 iulie, cu 151. În Republica Moldova, numărul secțiilor de votare va fi de 14, cu 9 mai multe decât se anunțase anterior. Astfel, cetăţenii români din ţara noastră vor putea vota în cele 5 secţii de vot anunțate anterior, și anume în cîte o secţie de vot în Bălţi, Cahul, Ungheni și două în Chișinău. Pe lîngă acestea vor fi deschise 9 secții de vot suplimentare – cîte una la Chişinău, Căușeni, Hîncești, Ialoveni, Orhei, Nisporeni, Călărași, Cantemir și Soroca.

RESPINSĂ – Candidatura propusă de Consiliul Superior al Magistraturii pentru funcţia de preşedintă a Curţii de Apel Bender a fost respinsă de şeful statului. Asta după ce Ministerul Justiţiei a anunţat ca judecătoarea Aurelia Parpalac a prejudiciat bugetul oraşului Căuşeni cu 40 de mii de euro. Autorităţile locale au fost obligate, printr-o decizie emisă de un coleg de-al magistratei, să-i dea banii în schimbul unui apartament ce i-a fost atribuit.

ÎNTREVEDERE – Prim-ministrul Vlad Filat a avut astăzi o întrevedere cu Karrina Immonen, Rezident Coordonator ONU şi Reprezentant Rezident al Programului Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD) în Republica Moldova.  Întrevederea a fost prilejuită de încheierea misiunii dnei Karrina Immonen în ţara noastră. Prim-ministrul a apreciat înalt contribuţia personală a Karrinei Immonen la intensificarea relaţiilor de cooperare dintre Republica Moldova şi Oficiul ONU care a imprimat o calitate aparte dialogului pe diverse domenii.

CONSULTĂRI – Guvernul R. Moldova, împreună cu reprezentanţii diasporei moldoveneşti, experţi şi oficiali din ţările care deja au implementat modele avansate de mobilizare a diasporei, a demarat astăzi consultări privind politicile sale aferente diasporei. Consultările în cauză reprezintă o continuitate a seminarului dedicat politicilor diasporei, organizat în 2008 la Chişinău de către Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene şi Organizaţia Internaţională pentru Migraţie (OIM).

TRANSFUGI – Ieri, în cadrul şedinţei ordinare a Consiliului orăşenesc Rîşcani, trei consilieri au declarat despre părăsirea fracţiunii Partidului Comuniştilor. Ei au aderat la Partidul Socialiştilor.

TRANSPARENŢĂ – Nivelul de transparenţă în procesul elaborării bugetului de stat în ţara noastră lasă de dorit. Potrivit unui studiu al Expert-Grup, lansat astăzi, transparenţa în procesul bugetar poate fi evaluată la 60 de puncte pe o scară de o sută de puncte. Acest rezultat plasează Moldova la limita dintre categoria de ţări „cu o informaţie puţin dezvăluită” şi cea „cu o dezvăluire semnificativă”.

OPINIE – Mineriada pornită împotriva Președintelui României, Traian Băsescu, este o amenințare pentru imaginea Republicii Moldova. Cel puțin așa crede liderul Mișcării Antimafie, Sergiu Mocanu. „Nici PL nu a vrut să fie de data aceasta de partea României și de partea lui Băsescu. Pentru că liderul PL, Mihai Ghimpu, a trecut pe cealaltă parte a baricadei, acolo unde stă Filat și Plahotniuc. Republica Moldova a primit o lovitură de imagine, atunci cînd Filat i-a dat mîina lui Ponta şi a acceptat vizita lui la Chișinău. Cum stă Filat cu Lucinschi, așa stă și Ponta cu Năstase”, a declarat Sergiu Mocanu, în cadrul emisiunii sale on-line de pe antimafie.md.Lexicul, ortografia și punctuația sursei au fost salvate

Adaugă în blog

Pentru a posta acest material, copiaţi codul de mai jos în blogul dvs.

Cod pentru publicare

Cum va arăta pe blog:

Totul.md
Ziua politică în Moldova (19.07.2012)
Ziua politică în Moldova (19.07.2012)
Acest buletin zilnic conţine ştiri politice pe scurt despre alte evenimente decît cele despre care a relatat TRIBUNA pe parcursul zilei. SECŢII DE VOT – Ministerul...
19.07.2012

Alte noutăţi ale zilei


Ultimele știri    
comments powered by Disqus
CELE MAI POPULARE
24 ore
3 zile
7 zileLoading...

Stirile partenerilor
Totul Info
Studiază Totul
Tools
Alte Pagini
Copyright © 2016 Totul.md. Toate drepturile Rezervate.

Trimite link unui prieten