TOTUL

Ghimpu despre colegii din AIE şi şefia CNI: Eu nu sunt copil ca să mă amăgească cu jocuri


Joi. 19 Iulie, 2012  | publika

Eu nu sunt nu copil ca să mă amăgească cu jocuri. Este declaraţia preşedintelui Partidului Liberal, Mihai Ghimpu, care a dezvăluit numele componentei din AIE care nu vrea ca şeful Comisiei Naţionale pentru Integritate să fie propus de liberali. Astfel, liderul PL este convins că anume Partidul Democrat ar vrea să îşi aducă "omul său" la conducerea instituţiei. Declaraţiile au fost făcute la postul naţional de televiziune.

„Iniţial, PLDM nu accepta actuala candidatură înaintată de societatea civilă pentru funcţia de preşedinte al CNI, ci doar ca membru. Ulterior, şi noi am acceptat-o ca membru. Dar, brusc, totul s-a modificat, şi candidatura a fost aprobată totuşi pentru preşedinţia CNI. Şi cum la funcţia respectivă pretinde PL-ul, s-a găsit soluţia ca această candidatură să fie anume din societatea civilă”, a relatat Mihai Ghimpu.

În această ordine de idei, Ghimpu dă de înţeles că PD şi PLDM s-ar fi înţeles împotriva PL-ului, astfel ca formaţiunea să nu obţină nici această instituţie.

„PL este marginalizat ca să nu aibă funcţii – nici MAI, nici Curtea de Conturi, Procuratura, nimic.  Mi-am spus – asta e o mişcare, o componentă din AIE nu a acceptat iniţial, dar acum s-a răzgândit. Însă societatea civilă nu e votată de popor, dar anume de la deputaţi cer răspunsuri. Ar fi bine ca măcar o instituţie de control să fie a PL”, se arată indignat şeful liberalilor.

„Eu mă întreb – de ce nu se acceptă ca PL să aibă măcar o funcţie de conducere în stat. Eu nu sunt un copil să mă amăgească cu jocuri. Eu ştiu a cui e candidatura societăţii civilă - e de fapt a PD-ului”, este convins liberalul.

Mai mult, politicianul a sugerat că, deşi cele trei partide sunt compenentele Alianţei de guvernare, ele au rămas partide. Atsfel, fiecare vrea să arate că este mai puternic, a conschis Mihai Ghimpu.

Publika.md menţionează că anterior liderul PL, Mihai Ghimpu, declarase că procesul de alegere a preşedintelui CNI este tergiversat din cauza unui lider din AIE, care se opune candidaturii înaintate de cele circa 20 de ONG-uri.

De cealaltă parte, Marian Lupu a dat asigurări că la prima şedinţă din sesiunea de toamnă a Parlamentului, preşedintele Comisiei Naţionale pentru Integritate va fi ales.

Comisia Naţională de Integritate va fi formată din 5 membri, dintre care 3 vor fi propuşi de majoritatea parlamentară, iar câte unul - de opoziţie şi societatea civilă. Întregul aparat al acestei structuri va fi de 26 de persoane. Toţi vor fi plătiţi din bugetul de stat. Suma necesară pentru întreţinerea comisiei nu a fost încă stabilită. Una din atribuţiile Comisiei va fi examinarea declaraţiilor de avere ale demnitarilor.Lexicul, ortografia și punctuația sursei au fost salvate

Adaugă în blog

Pentru a posta acest material, copiaţi codul de mai jos în blogul dvs.

Cod pentru publicare

Cum va arăta pe blog:

Totul.md
Ghimpu despre colegii din AIE şi şefia CNI: Eu nu sunt copil ca să mă amăgească cu jocuri
Ghimpu despre colegii din AIE şi şefia CNI: Eu nu sunt copil ca să mă amăgească cu jocuri
Eu nu sunt nu copil ca să mă amăgească cu jocuri. Este declaraţia preşedintelui Partidului Liberal, Mihai Ghimpu, care a dezvăluit numele componentei din AIE care nu vrea ca şeful...
19.07.2012

Alte noutăţi ale zilei


Ultimele știri    
comments powered by Disqus
CELE MAI POPULARE
24 ore
3 zile
7 zileLoading...

Stirile partenerilor
Totul Info
Studiază Totul
Tools
Alte Pagini
Copyright © 2016 Totul.md. Toate drepturile Rezervate.

Trimite link unui prieten