TOTUL

(video) Tărăgănare sau lipsă de timp? Cazul directorului bătăuș de la Universitatea ...


Vin. 27 Iulie, 2012  | unimedia

Cazul jurnalistului Oleg Brega, agresat în vara anului trecut în incinta Universităţii Slavone din Chişinău, încă se află în cercetare. Nici după un an nu există o decizie cu privire la acest incident. 

În prezent, dosarul se află la Procuratura sectorului Râşcani. „Recent a parvenit dosarul. La moment se colectează toate probele pentru a adopta o hotărâre”, a declarat Snejana Cazacu pentru UNIMEDIA, procurorul care investighează cazul. Atât Andrei Babenco, directorul executiv al instituţiei, cât şi alte 3 persoane din administraţie, se află în calitate de învinuiţi în acest dosar.

La întrebarea de ce întregul proces durează atât de mult, procurorul a motivat prin faptul că astfel a decurs expertiza, care a implicat şi analiza autenticităţii imaginilor video pe care le-a realizat jurnalistul. „Până la sfârşitul lunii iulie va fi emisă o hotărâre”, a conchis Cazacu.

Oleg Brega are o altă părere referitor la acest caz. „Dacă nu e rea-voinţă şi semn de corupţie din partea anchetatorilor şi procurorilor, e cel puţin incompetenţă şi neprofesionalism. Un an să te joci cu un dosar atât de simplu dovedeşte ineficienţa sistemului de drept moldovenesc”, spune acesta. Deşi nu crede că îşi va recupera în curând prejudiciile morale şi materiale, fiind sigur că totul va dura încă mult timp, totuşi este gata să lupte până în „pânzele albe”. „Pentru mine e un caz principial. Nu am renunţat niciodată”, a conchis sursa într-o intervenție pentru portalul nostru de știri.

UNIMEDIA amintește că pe 29 iulie 2011, Oleg Brega a mers la Universitatea Slavonă să investigheze un conflict cu o studentă care nu-şi putea retrage actele de studii. Mai mulți angajați ai universității i-au interzis lui Oleg Brega să filmeze în incinta Universităţii Slavone din Chişinău. Vădit iritat de faptul că jurnalistul continua să filmeze, directorul executiv al instituţiei – Andrei Babenko, a lovit în camera de filmat şi, respectiv, în jurnalist. Ulterior, o altă persoană a încercat să-l deposedeze de camera de filmat. Brega a fost sechestrat într-un birou fără a i se permite să plece sub pretextul că nu s-a legitimat şi a filmat într-o instituţie de învăţământ privată. Jurnalistul a fost înjurat pentru că a cerut să i se vorbească în română.

ONG de media au condamnat comportamentul responsabililor de la Universitatea Slavonă. 
 Lexicul, ortografia și punctuația sursei au fost salvate

Adaugă în blog

Pentru a posta acest material, copiaţi codul de mai jos în blogul dvs.

Cod pentru publicare

Cum va arăta pe blog:

Totul.md
(video) Tărăgănare sau lipsă de timp? Cazul directorului bătăuș de la Universitatea ...
Cazul jurnalistului Oleg Brega, agresat în vara anului trecut în incinta Universităţii Slavone din Chişinău, încă se află în cercetare. Nici după un an nu...
27.07.2012

Alte noutăţi ale zilei


Ultimele știri    
comments powered by Disqus
CELE MAI POPULARE
24 ore
3 zile
7 zileLoading...

Stirile partenerilor
Totul Info
Studiază Totul
Tools
Alte Pagini
Copyright © 2016 Totul.md. Toate drepturile Rezervate.

Trimite link unui prieten