TOTUL

Scapă de microbi! Cele mai murdare locuri din viaţa ta


Vin. 3 August, 2012  | publika

Cu siguranţă că microbii şi viruşii pot fi întâlniţi aproape peste tot în ţară, însă unii dintre ei sunt în locuri pe care le credeai sigure. În următoarele rânduri vom vorbi despre locurile neaşteptate unde poţi găsi microbi şi cum ar trebui să le dezinfectezi. Până la urmă, lupta împotriva microbilor depinde de tine şi se află în mâinile tale. La propriu, dacă luăm în calcul că 80% dintre infecţiile cu microbi se răspândesc prin contactul cu mâinile. Aşa că spălaţi-vă pe mâini şi pregătiţi-vă să scăpaţi de microbii care se ascund în…

Ţâşnitorile publice unde poţi bea apă au o mulţime de microbi

Să bei apă dintr-o ţâşnitoare publică în care sunt milioane de bacterii nu este chiar cea mai fericită idee, însă fântânile din şcoli sunt chiar mai rele din acest punct de vedere.

Cum să reduci riscul: Asigură-te că micuţul tău are suficiente rezerve de apă când merge la şcoală şi spune-i să se spele bine pe mâini de-a lungul zilei.

Butoanele ATM-urilor au nenumăraţi microbi

Dacă nu eşti atent poţi lua mai mult decât bani de la un ATM. Butoanele acestor aparate au mai mulţi germeni şi microbi decât o toaletă publică. ATM-urile nu sunt curăţate în mod regululat şi sunt butoanate zilnic de câteva mii de persoane – combinaţia perfectă pentru dezvoltarea microbilor.

Cum să reduci riscul: Este o idee foarte bună să ai asupra ta un spray antibacterian pe care să-l utilizezi după ce ai folosit bancomatul şi ai pus banii în portofel.

În locurile de joacă se găsesc mulţi microbi

Cei mici au tendinţa de a împrăştia peste tot fluide ale propiilor corpuri. Cercetătorii au găsit în locurile de joacă sânge, mucus, saliva şi urină. Şi cum copiii au tendinţa de a pune mâna peste tot, după care să o bage în gură sau în nas, nu este de mirare că juniorii şi mămicile lor se îmbolnăvesc rapid.

Cum să reduci riscul: Nu merge niciodată în parc cu copilul fără să ai asupra ta un spray antibacterian şi să-i dezinfectezi mâinile copilului din când în când, mai ales înainte să mănânce ceva.

Mai multe detalii citeşte pe sfatulparintilor.ro.



Lexicul, ortografia și punctuația sursei au fost salvate

Adaugă în blog

Pentru a posta acest material, copiaţi codul de mai jos în blogul dvs.

Cod pentru publicare

Cum va arăta pe blog:

Totul.md
Scapă de microbi! Cele mai murdare locuri din viaţa ta
Scapă de microbi! Cele mai murdare locuri din viaţa ta
Cu siguranţă că microbii şi viruşii pot fi întâlniţi aproape peste tot în ţară, însă unii dintre ei sunt în locuri pe care le credeai sigure....
3.08.2012

Alte noutăţi ale zilei






Ultimele știri



 



 



  
comments powered by Disqus
CELE MAI POPULARE
24 ore
3 zile
7 zile



Loading...









Stirile partenerilor
Totul Info
Studiază Totul
Tools
Alte Pagini
Copyright © 2016 Totul.md. Toate drepturile Rezervate.

Trimite link unui prieten