TOTUL

Germania nu crede intr-o aderare rapida a Romaniei la Schengen


Mi. 8 August, 2012  | noi

Ministrul german de Interne, Hans-Peter Friedrich, si-a manifestat, miercuri, indoiala ca Romania si Bulgaria vor fi acceptate in spatiul Schengen pana la sfarsitul anului 2012.

Ministrul german nu crede ca nici macar aderarea partiala, prin deschiderea granitelor aeriene si maritime, va fi posibila in acest an. Astfel, va trece mult timp pana cand granitele terestre vor fi desfiintate pentru Romania si Bulgaria, concluzioneaza agentia bulgara Novinite, care citeaza un interviu acordat de Hans-Peter Friedrich publicatiei Hamburger Abendblatt.

Hans-Peter Friedrich si-a argumentat pozitia fata de Romania si prin situatia politica "ingrijoratoare".

"Romania se angajeaza pe o cale politica indoielnica. Trebuie sa ne uitam, desigur, in cadrul unei aderari a unei tari la spatiul Schengen la situatia statului de drept", a spus ministrul de Interne german.

Novinite mai noteaza ca declaratia lui Friedrich este contrara pozitiei exprimate de presedintele Consiliului European, Herman van Rompuy, care isi exprimase un optimism moderat fata de posibilitatea ca Romania si Bulgaria sa adere la Schengen in luna septembrie a acestui an.

Ministrul de Interne german, sceptic privind intrarea Romaniei in Schengen in 2012

Nu este prima data cand ministrul de Interne isi manifesta scepticismul fata includerea, in acest an, a Romaniei si Bulgariei in Schengen. Intr-un interviu acordat saptamana trecuta Rheinische Post, Friedrich a spus ca deschiderea granitelor pentru cele doua tari este "imposibila in acest moment".


Lexicul, ortografia și punctuația sursei au fost salvate

Adaugă în blog

Pentru a posta acest material, copiaţi codul de mai jos în blogul dvs.

Cod pentru publicare

Cum va arăta pe blog:

Totul.md
Germania nu crede intr-o aderare rapida a Romaniei la Schengen
Germania nu crede intr-o aderare rapida a Romaniei la Schengen
Ministrul german de Interne, Hans-Peter Friedrich, si-a manifestat, miercuri, indoiala ca Romania si Bulgaria vor fi acceptate in spatiul Schengen pana la sfarsitul anului...
8.08.2012

Alte noutăţi ale zilei

    
comments powered by Disqus
CELE MAI POPULARE
24 ore
3 zile
7 zileLoading...

Stirile partenerilor
Totul Info
Studiază Totul
Tools
Alte Pagini
Copyright © 2016 Totul.md. Toate drepturile Rezervate.

Trimite link unui prieten