TOTUL

Franţa, din nou în recesiune


Joi. 9 August, 2012  | noi

Economia Franţei va intra din nou în recesiune în acest trimestru. Banca Naţională estimează o contracţie de 0,1% pentru perioada iulie-septembrie.

O scădere similară este aşteptată şi pentru perioada aprilie-iunie, după ce în primul trimestru, economia a stagnat. Franţa este şi ea afectată de criza datoriilor din zona euro, care a atins mediul de afaceri francez şi încrederea consumatorilor şi a diminuat cererea pentru exporturi.
 
Şi în Germania criza datoriilor a tras în jos exporturile, cu 1,5 la sută în iunie faţă de mai, la 92,3 miliarde euro. Au crescut în schimb, cu 20 de procente, exporturile către ţările din afara Zonei Euro şi a Uniunii Europene.
 
Criza nu dă pace nici Marii Britanii. Guvernatorul Băncii Angliei, Mervyn King, a descris poetic perioada prin care trece economia regatului. "Navigăm prin ape învolburate şi nori de furtună continuă să se rostogolească dinspre Zona Euro", a spus King. Consolarea britanicilor este că economia a început totuşi să se vindece, chiar dacă nu a atins sănătatea olimpienilor pe care Marea Britanie îi găzduieşte în aceste zile, o metaforă care aparţine tot guvernatorului Băncii Angliei.


Lexicul, ortografia și punctuația sursei au fost salvate

Adaugă în blog

Pentru a posta acest material, copiaţi codul de mai jos în blogul dvs.

Cod pentru publicare

Cum va arăta pe blog:

Totul.md
Franţa, din nou în recesiune
Franţa, din nou în recesiune
Economia Franţei va intra din nou în recesiune în acest trimestru. Banca Naţională estimează o contracţie de 0,1% pentru perioada iulie-septembrie. O scădere similară...
9.08.2012

Alte noutăţi ale zilei

    
comments powered by Disqus
CELE MAI POPULARE
24 ore
3 zile
7 zileLoading...

Stirile partenerilor
Totul Info
Studiază Totul
Tools
Alte Pagini
Copyright © 2016 Totul.md. Toate drepturile Rezervate.

Trimite link unui prieten