i1
Ştiri
Moldova
Internet
Sursa:

Bebeluşii pot recunoaşte aromele încă din perioada embrionară, studiu

Pot fi obişnuiţi să se alimenteze sănătos încă de când sunt în burtica mamei. Un grup de cercetători din Philadelphia au demonstrat că bebeluşii se pot familiariza cu gustul mai multor alimente încă din perioada embrionară.

Studiul a fost publicat în revista "Pediatrics" şi arată că anumite arome sunt transmise de la mamă la făt prin intermediul lichidului amniotic. Este vorba despre vanilie, morcov, usturoi, ananas sau mentă. Teoria a fost testată în felul următor: femeile însărcinate participante la studiu au consumant capsule de usturoi, după care le-a fost luată o mostră din lichidul lor amniotic.

Ei le-au cerut apoi unor oameni să miroasă mostrele, care le-au identificat foarte uşor. Acest lucru demonstrează că şi bebeluşii le pot distinge. Oamenii de ştiinţă au analizat apoi posibilitatea bebeluşilor de a-şi forma amintiri ale aromelor.

În acest scop, un grup de femei însărcinate a fost împărţit în trei categorii. Primele au băut suc de morcov zilnic în timpul sarcinii, altele pe parcursul alăptării, iar ultimele au renunţat complet la morcovi. Când copiii acestora au început să mănânce alimente solide, cei ale căror mame consumaseră morcovi în timpul sarcinii au fost mult mai receptivi la acest aliment. Studiul ar putea avea impact important asupra îmbunătăţirii sănătăţii copiilor.
Комментарии
Totul Info
Studiază Totul
Tools
Alte Pagini
Copyright © 2016 Totul.md. Toate drepturile Rezervate.

Trimite link unui prieten