i1
Ştiri
Moldova
Internet

Guvernul şi UE au grijă de antreprenorii locali: În Ştefan Vodă s-a deschis un Incubator de Afaceri

Cei care vor să înceapă o afacere în mediul rural, dar nu au bani pentru închirierea unui sediu şi pentru logistica necesară pot apela la cel mai mare incubator de afaceri din ţară. Acesta se află în oraşul Ştefan Vodă şi este o adevărată Mecca pentru mediul de afaceri.

Incubatorul de Afaceri, care ocupă o suprafaţă de aproape două mii de metri patraţi, se află într-o aripă nefolosită a clădirii Spitalului din Ştefan Vodă. Pe lângâ preţul redus de arendă, cei care vor apela la aceste spaţii pot benificia de consultanţă şi instruire antreprenorială. "Este mult mai eficient să dai undinţa, dar să nu să dai de la caz la caz peşte. De aceea, dacă doriţi, este un fel de undiţă, care poate fi folosită în a asigura viaţa peştilor de zi cu zi", a declarat premierul Vlad Filat. Ministerul Economiei este convins că Incubatoarul de Afaceri de la Ştefan Vodă va deveni rapid un loc atractiv pentru antreprenorii din zonă.

"Oamenii de afaceri de aici, de la Ştefan Vodă, să ştie că dacă vin aici, aşa cum merg credincioşii la Mecca lor, loc în care vin li stiu că cineva i-a întâmpinat, le-a dat sfatul necesar, i-a ajutat să obţină autorizare, să obţină un credit", a menţionat ministrul Economiei Valeriu Lazăr.  Vitalie Bugaian este unul dintre cei care speră să-şi dezvolte afacerea în incinta Incubatorului. Timp de 10 ani el a lucrat peste hotare în domeniul tehnologiilor informaţionale. Şi-a abandonat serviciul, deşi îi aducea un venit anul de aproape 65.000 de dolari, şi a decis să-şi deschidă o afacere acasă.

"Întotdeauna când majoritatea oamenilor se duc dintr-un loc, înseamnpă că acolo pot fi în viitor oportunităţi. Iar cei care pleacă, revin într-o zi  şi eu am revin ca să pregătesc infrastructură", a spus Vitalii Bugaian, unul dintre antreprenori. Incubatorul de Afaceri a costat cinci milioane de lei, bani alocaţi de Guvern şi Uniunea Europeană. În curând, asemenea instituţii vor fi deschise în Leova, Taraclia şi alte centre raionale.

Комментарии
Totul Info
Studiază Totul
Tools
Alte Pagini
Copyright © 2016 Totul.md. Toate drepturile Rezervate.

Trimite link unui prieten