i1
Ştiri
Moldova
Internet

Rogozin îi sfătuie pe politicienii de la Chişinău să fie atenţi când fac declaraţii unioniste


Reprezentantul Kremlinului pentru Transnistria, Dmitri Rogozin, i-a sfătuit pe politicienii din Moldova să fie atenţi atunci când fac declaraţii unioniste. Despre aceasta a anunţat, în cadrul emisiunii Fabrika, corespondentul special al ziarului Kommersant din Rusia, Vladimir Soloviov, care a fost prezent la vizita oficialului rus efectuată Transnistria. Ziaristul a precizat că, aparent, oficialul rus a verbalizat o opinie proprie, dar după părerea sa, aşa declaraţii trebuie să fie luate în serios.

"Dmitri Rogozin a sfătuit politicienii de la Chişinău să nu facă mai grea misiunea cu discuţii despre unirea cu România, căci aşa discuţii nu sunt dorite. Este părerea lui proprie, dar după mine, aşa declaraţii trebuie să fie luate în serios, pentru că el reprezintă interesele puterii din Federaţia Rusă", a menţionat Vladimir Soloviov.

Şi politologul Mihai Cernencu este de aceeaşi părere: "S-ar putea ca acest mesaj să fie adresat pentru toţi politicienii, nu doar pentru unioniştii de pe malul drept al Nistrului, cu toată paranteza că este propria lui opinie".

De cealaltă parte, analistul politic Viorel Ciubotaru opiniază că prima vizită a lui Rogozin în Moldova, nu este altceva decât o curtuoazie eficentă. "La aceste întâlniri, a prevalat protocolul. Rogozin nu a venit cu scopul misiunii formulate de Rusia şi nu a pus cărţile masă. El a vrut să lase o impresie bună şi a spus "Respublica Moldova" şi nu "Moldavia" intenţionat, pentru a-şi etala viziunea", a precizat Viorel Ciubotaru.

Analistul Viorel Ciubotaru a mai vorbit şi despre declaraţiile Partidului Liberal, care a cerut Guvernului să nu-i permită lui Rogozin să vină în Moldova. "Acţiunile PL sunt o dovadă de slăbiciune. Nu se poate de făcut aşa declaraţii, pentru că ei sunt parte din guvernare. Au developat în faţa Ruşilor o slăbiciunea noastră. S-au panicat anumiţi bloggeri, analişti, partide neparlamentare, dar guvernanţii trebuie să iasă cu o poziţie rece", a conchis acesta.

Комментарии
Totul Info
Studiază Totul
Tools
Alte Pagini
Copyright © 2016 Totul.md. Toate drepturile Rezervate.

Trimite link unui prieten