Ajutor

Cum se efectuează înregistrarea pe portal?
Pentru ce să vă înregistraţi pe Totul.md?
Cum se poate de accesat contul personal?
Care este funcţionalitatea contului personal?
Există detalii adăugătoare de înregistrare?
Cum sunt prezentate cataloagele de pe portal?
Cum se poate de operat cu cataloagele?
Cum se poate de căutat în cataloage?
Unde se află modulurile cataloagelor?
Cum poţi anunţa prietenii/colegii despre o ştire interesantă spre exemplu?
Cum să luaţi legătura cu conducerea companiei prezentată în catalog?
Cum să adăugaţi un site?
Cum să adăugaţi o companie?
Cum să adăugaţi o ştire?
Cum să adăugaţi un anunţ?
Cum se poate de încărcat produse/servicii?
Cum se poate de publicat posturi vacante?
Cum se poate de încărcat videoclipuri?
Este posibil de adăugat în catalog un site, companie etc, când nu sunteţi autentificat în contul Dvs?
În ce constă verificarea datelor şi ce avantaje prezintă?
Ce reprezintă pătrăţelele verzi, galbene şi roşii de sub fiecare site, companie, anunţ şi ştire?
Cum de schimbat stilul site-ului?
Cum de verificat cât de vizitate sunt paginile site-ului?
Cum să vă abonaţi la ştiri?
Pentru ce sunt destinate widget-urile?
Cum lucrează covertorul valutar?

1. Înregistrarea pe Totul.md: datele obligatorii
Link-ul spre forma de înregistrare se află în partea dreaptă de sus a fiecărei pagini, sub denumirea de „Înregistrare”. Procedura de înregistrare constă din următorii paşi:
• Introducerea adresei Dvs de email;
• Introducerea parolei şi repetarea acestora;
• Introducerea codului de verificare din imagine;
• Apăsarea butonului de înregistrare;
• Confirmarea înregistrării printr-un click pe link-ul primit pe email-ul cu care v-aţi înregistrat.
Emailul de confirmare poate nimeri în mapa cu scrisori nedorite, verificaţi –o în caz că nu îl vedeţi în mapa principală. Dacă nu aţi primit email-ul de confirmare, activarea va fi efectuată de către administraţie în decurs de 24h.

Utilizatorii înregistraţi pot să se folosească de toate serviciile portalului, cei neînregistraţi, doar de câteva.

2. Intrarea în contul personal
Link-ul de intrare în contul personal se află alături de cel de înregistrare, în stânga lui, sub denumirea de „Logare”. Procedura de logare constă din următorii paşi:
• Introducerea email-ului pe care l-aţi folosit la înregistrare;
• Introducerea parolei
• Apăsaţi butonul „Intră”
Dacă aţi uitat parola, puteţi să o restabiliţi cu ajutorul link-ului „Aţi uitat parola?”, situată în colţul din dreapta jos a formei de logare. Dacă din oarecare motive tehnice nu veţi primi email cu parola nouă, adresaţi-vă administratorului. De asemenea puteţi scăpa de necesitatea de introduce parola de fiecare dată când accesaţi site-ul nostru, dacă bifaţi opţiunea „Memorizează”. Termenul de păstrare a parolei în cookies este de 30 zile.

3. Contul personal
Meniul superior ce apare deasupra câmpului de căutare se dublează în meniul vertical din Contul Dvs personal.

3.1. Adăugarea unui site în catalog
Trebuie să alegeţi opţiunea „SITE-URILE MELE” din meniul vertical, sau „Site-uri” din meniul orizontal superior. În meniul care vi se va deschide, apăsaţi pe butonul verde „adaugă site”, situat în partea dreaptă. Apoi alegeţi limba din cele trei care se propun, completaţi câmpurile necesare şi apăsaţi pe butonul „Confirmă”. Site-ul va fi adăugat în catalogul Totul.md de îndată ce vor fi verificate datele furnizate.
Link-ul de adăugare a unui site de asemenea poate fi găsit în partea dreaptă a modului „Catalog site-uri” de pe pagina de start sau în orice rubrică deschisă din categoria “Internet”.

3.2. Adăugarea unei companii în catalog
Această procedură nu se deosebeşte cu nimic de cea de adăugare a unui site (verificaţi punctul 3.1), doar câteva câmpuri de date noi.

3.3. Adăugarea unei ştiri
Principiul de adăugare a unei ştiri este acelaşi ca şi cel de adăugare a unui site sau companie. Noutăţile pot fi publicate de companii sau persoane fizice. Ţinem să vă atragem atenţia asupra faptului că tag-urile html nu se suportă. La momentul actual nu este limită la numărul de ştiri publicate. Se permite încărcarea de fotografii sau imagini (maximum 4) legate de tematica ştirii.
Materialele publicate nu trebuie să fie de un caracter publicitar. La publicarea ştirilor, fotografiilor şi imaginilor vă rugăm să respectaţi legislaţia în vigoare cu privire la apărarea drepturilor de autor.

3.4. Adăugarea unui anunţ de vânzare/cumpărare
Anunţul poate fi publicat atât de către companii cât şi de persoane fizice. Vă atragem atenţia că tag-urile html nu se suportă. La momentul de faţă nu este limitat numărul de anunţuri publicate. Se permite încărcarea fotografiilor produsului/serviciului (maximum 4). La publicarea anunţurilor, vă rugăm să respectaţi legislaţia în vigoare cu privire la protecţia dreptului de autor.

3.5. Adăugarea produselor/serviciilor companiei
O condiţie necesară pentru a adăuga produse şi servicii pe portalul Totul.md este posedarea unei companii ce a fost validată de către administraţia portalului – publicarea de produse şi servicii de către persoane fizice nu este posibilă. Procedura de adăugare a unui produs/serviciu este practic identică cu cea de adăugare a unui site în catalogul portalului. Vă atragem atenţia că în câmpul destinat descrierii produsului/serviciului nu se suportă link-urile url. La momentul actual, cantitatea de produse/servicii publicate nu este limitată în nici un fel.
Mai mult, utilizatorii ce au un număr mare de produse/servicii, pot să ne trimită nouă fişierele cu datele acestora pentru a fi încărcate automat. Pentru a primi forma în care trebuie sa generaţi fişierele, vă rugăm să luaţi legătura cu administraţia.

3.6. Publicarea Posturilor Vacante
O condiţie necesară pentru a adăuga posturi vacante pe portalul Totul.md este posedarea unei companii ce a fost validată de către administraţia portalului – publicarea de posturi vacante de către persoane fizice nu este posibilă din moment ce acest fapt este în contradicţie cu legislaţia în vigoare. Procedura de adăugare a unui post vacant este practic identică cu cea de adăugare a unui produs/serviciu sau site în catalogul portalului. Vă atragem atenţia că în câmpul destinat descrierii postului vacant nu se suportă link-urile url. La momentul actual, cantitatea de posturi vacante publicate nu este limitată în nici un fel.

3.7. Încărcarea Videoclipurilor
O condiţie necesară pentru a adăuga videoclipuri pe portalul Totul.md este posedarea unei companii ce a fost validată de către administraţia portalului – publicarea de materiale video de către persoane fizice nu este posibilă. Forma de adăugare a videoclipurilor este similară cu celelalte forme menţionate anterior, explicaţii necesitând poate doar câmpul „Cod Video”. Aici este necesar de a copia codul video pentru integrare de pe site-urile specializate (de exemplu Youtube.com) unde acesta se află. Vă atragem atenţia că în câmpul destinat descrierii videoclipurilor nu se suportă link-urile url. La momentul actual, cantitatea de videoclipuri publicate nu este limitată în nici un fel.

3.8. Alegerea Stilului Site-ului
Utilizatorii înregistraţi pe Totul.md au posibilitatea de a alege tapetul primei pagine. Serviciul este gratuit. Pentru a alege tapetul care vă place, trebuie să mergeţi în contul dvs şi să accesaţi meniul „Stilurile Mele” din meniul vertical sau din meniul „Setări” din partea de sus a paginii. Fiecare utilizator poate sa aleagă dintr-o mulţime de variante grafice ce va satisface orice gust.

4. Date personale adăugătoare
După logare, deasupra barei de căutare va apărea un meniu orizontal cu ajutorul căruia puteţi naviga în secţiunile „Contul meu”, „Mesaje”, „Site-uri”, „Companii”, „Ştiri”, „Anunţuri”, „Posturi Vacante”, „Produse şi Servicii”, „Video”, „Statistică”. Ultimul buton este cel de ieşire.
În „Contul meu” este punctul „Date personale” unde puteţi indica un pseudonim (este prevăzută posibilitatea de încărcare a unui avatar), numele, prenumele, genul, data de naştere, regiunea, adresa, numărul de telefon staţionar şi mobil, cât şi faxul. Toate aceste date le puteţi lăsa deschise în aşa fel ca fiecare să le poată vedea pe site, sau, puteţi ascunde unele dintre ele punând o bifă în dreptul acestora. Adresa de email nu este redată pe site.

5. Catalogul Totul.md: site-uri, companii, ştiri, anunţuri,posturi vacante, produse şi servicii, video
Aflându-vă în orice rubrică a Totul.md, Dvs puteţi nimeri în oricare dintre cataloagele portalului, făcând click pe secţiunea respectivă ce se află deasupra barei de căutare.

5.1. Instrumentalii
În fiecare catalog sunt următoarele elemente funcţionale:
• Rubricator vertical ce se află în stânga;
• Alfabetul ce sintetizează toate cuvintele cheie cu ajutorul cărora puteţi căuta informaţia necesară, acesta se află deasupra fiecărei categorii.
• Câmpul de alegere a regiunii în care se află compania sau administraţia unui site

5.2. Căutare
Să efectuaţi căutarea informaţiei necesare este posibil cu ajutorul instrumentelor anterioare, aşa cum s-a explicat mai sus, sau prin intermediul barei de căutare. Alegerea categorii de căutare se alege automat când apăsaţi pe categoria respectivă ce se află deasupra barei de căutare.

5.3. Modulurile cataloagelor
Pe pagina de start a Totul.md sunt amplasate modulurile cataloagelor de pe portal ce pot fi desfăşurate şi retrase înapoi dacă apăsaţi pe săgeata mică din extrema stângă a modulului. Locul blocurilor de asemenea poate fi schimbat – pentru aceasta trebuie să aduceţi cursorul deasupra blocul respectiv şi, menţinând apăsat butonul stâng al mouse-ului, îl mişcaţi la noul loc dorit. Imaginea paginii principale este mult mai uşor de organizat când modulurile sunt retrase.

5.4. Informarea prietenilor şi colegilor
Totul.md dispune de posibilitatea de a trimite un link spre o ştire, companie produs sau posturi vacante unei persoane care, după părerea Dvs ar putea fi interesată de această informaţie. Link-ul spre forma de trimitere a înştiinţării îl găsiţi pe paginile fiecărei ştiri şi companie sub denumirea de „Trimite unui prieten”.

5.5. Contactarea unei companii
Pe pagina fiecărei companii, în partea dreaptă de contacte se află forma prin care puteţi să trimite-ţi un mesaj administraţiei acesteia. Utilizatorii neînregistraţi trebuie să-şi introducă numele, adresa de email, titlul scrisorii şi textul nemijlocit. Utilizatorii care sunt logaţi vor introduce numai titlul scrisorii şi textul – celelalte date vor apărea automat.
Când trimite-ţi mesaje, Dvs sunteţi de acord cu Termenii şi Condiţiile portalului. În caz de depistare de acţiuni contravenţionale, Dvs vă vor fi aplicate măsurile respective prevăzute de legislaţia Republicii Moldova.

6. Verificarea datelor
Verificarea veridicităţii datelor este unul dintre serviciile portalului Totul.md, orientat spre ridicarea nivelului de credibilitate a site-ului, companiei, conţinutului unei ştiri publicate sau anunţ.

Pătrăţelul galben pe pagina unei companii, ştirii etc vorbeşte despre faptul că administraţia Totul.md, la cererea utilizatorului respectiv, a verificat şi s-a convins de veridicitatea doar a câtorva detalii din tot conţinutul, aşa ca: numele, prenumele, adresa de email şi numărul de telefon. Pătrăţelul verde demonstrează că toate datele au trecut cu succes verificarea din partea noastră. Pătrăţelul roşu semnifică faptul că utilizatorul respectiv nu şi-a exprimat dorinţa de a trece verificarea.

7. Popularitatea paginilor pe Totul.md
Pe pagina „Statistica” toţi utilizatorii, inclusiv cei neînregistraţi pe portal, pot verifica cât de vizitate sunt diferite pagini prezente pe portalul nostru.
Utilizatorii pot lua cunoştinţă de statistica vizitelor fiecărei pagini la alegere atât pentru perioada curentă cât şi pentru lunile trecute. Datele sunt prezentate sub formă de grafic şi segmentate pe zi.
Acest instrument reflectă direct popularitatea portalului Totul.md, furnizând unele posibilităţi concrete pentru utilizatorii săi. Cunoscând aceste date, fiecare poate alege timpul optimal pentru a publica ştiri, anunţuri sau alte materiale care cu siguranţă nu vor trece neobservate de auditoriul larg.

8. Abonarea la ştiri
Pe portalul Totul.md este prevăzută posibilitatea de abonare la ştiri de care se pot folosi atât utilizatorii înregistraţi cât şi cei încă neînregistraţi pe portal. Noutăţile proaspete vin direct în browser-ul dvs la fiecare 5 minute – Dvs veţi fi tot timpul la curent cu ultimele evenimente din Moldova şi de peste hotare.
În partea dreaptă a a fiecărei teme din rubricatorul ştirilor se află un pătrăţel oranj, care odată accesate, vă vor permite să efectuaţia abonarea la canalul RSS.

9. Widget-urile cu ştiri
Achizioţionarea widget-urilor cu ştiri este un serviciu oferit gratis pentru toţi utilizatorii Totul.md înregistraţi ce deţin un site. Widget-ul este un modul grafic, ce poate fi instalat pe orice web-site asigurând în acest mod utilizatorii site-ului respectiv cu informaţie şi posibilitate de migrare pe site-ul originar de unde a fost generat acest widget.
Atunci când doriţi să generaţi un widget, este de ajuns să apăsaţi pe pătrăţelul albastru din dreptul fiecărei teme mari din rubricatorul ştirilor, setaţi parametrii acestuia şi copiaţi codul generat pe site-ul dvs.

10. Convertor şi curs valutar
Secţiunea „Schimb Valutar” pune la dispoziţie cursul de schimb a 39 de valute conform Băncii Naţionale a Moldovei cu indicarea diferenţei de curs comparativ cu ziua precedentă. Pe a doua pagină din această secţiune sunt cursurile de schimb valutar la diferite bănci comerciale, iar pe a tria pagină, la case de schimb.

Tot aici se află şi convertorul valutar care funcţionează din start pe baza a 6 valute cele mai populare. A şaptea valută este aleasă de utilizator din lista propusă. Convertarea are loc automat în timp ce tapaţi numărul în una dintre căsuţele convertorului. La momentul actual, convertorul funcţionează pe baza cursurilor prezentate de Banca Naţională a Moldovei.