Cum alegem și cumpăram corect anvelope pentru mașina?

Fiecare persoana alege un automobil în corespundere cu preferințele sale, analizând tipul și specificitate acestuia. Dar, nu fiecare conducător auto este în stare sa selecteze corect anvelope pentru propria mașina. Alegând cauciucuri corespunzătoare pentru automobil, conducătorul de mașina optează pentru pneuri care nu provoacă zgomot și cu o șansa minima de pericol pe drum.

Schimbarea sezoniera a anvelopelor este un ritual la fel de important ca achiziția îmbrăcămintei de iarna pentru o persoana, cel putin la încălțămintea de iarna talpa va fi diferita de cea a sandalelor. De aceasta depinde foarte multe, dar cel mai important — siguranța dumneavoastră și liniștea apropiaților dvs. Schimbarea anvelopelor — un proces important. Dar! Cauciucurile selectate incorect pentru caracteristicile mașinii vor anula toate eforturile dumneavoastră, deoarece anvelopele pentru mașina sunt ca încălțămintea pentru o persoana — pentru comoditate și siguranța totul trebuie sa fie în corespundere cu sezonul. Unii conducători de automobil aleg pneuri nu în conformitate cu caracteristicile propriei mașini, dar reieșind din considerente cu totul diferite, bazându-se în primul rând pe preț, și în al doilea rând pe marca anvelopelor, fără a se gândi la faptul ca prețul nu este factorul decisiv.

În general, fiind ghidați de astfel de gânduri:

  • Nu prea se potrivesc cu mașina mea, dar sunt ieftine;
  • Sunt scumpe, înseamna ca sunt bune.

Aceasta nu este o abordare corecta la schimbarea anvelopelor.

De ce alegerea corecta a anvelopelor auto, în corespundere cu sezonul, este atât de importanta?

Alegerea cauciucurilor în conformitate cu sezonul va va asigura mai multe garanții la o deplasare în siguranța, liniște pentru cei dragi, de asemenea va micșora riscul de accidente pe drumuri, și în plus, vor fi mai puține probleme cu politia rutiera.

Cum totuși sa le alegem corect?

Anvelopele se împart în funcție de sezon — de iarna și de vara.

Diferența lor principala este ca anvelopele de iarna au un desen proeminent, ca un canal de scurgere, iată de ce anvelopele în cauza sunt sigure pentru deplasare pe drumuri înzăpezite. Cauciucurile de iarna la interacțiune cu temperaturi ridicate încep sa se topească, astfel mărindu-se riscul la accidente, nu se potrivesc pentru viteze mari, în timp ce pneurile de vara sunt perfecte pentru aceasta. Anvelopele de iarna nu sunt concepute pentru exploatare la temperaturi mai mari de +5 grade Celsius.

Cauciucuri de iarna pot fi cu crampoane. Datorita crampoanelor, cauciucul nu aluneca pe drumuri înzăpezite, și șoferii se simt mult mai sigur. De asemenea, are loc ambreiajul cu drumul alunecos care asigura dumneavoastră și altor șoferi siguranța pe drum. Anvelopele cu crampoane practic au devenit salvarea pentru iubitorii auto, care deseori părăsesc zona orașului, și desigur pentru călători. Rolul crampoanelor în anvelope — sa pătrundă în gheata, împiedicând mașina sa alunece, de asemenea sa garanteze șoferilor o deplasare mult mai sigura pe drumuri periculoase. Dar, aceasta este doar pe gheata. Crampoanele nu se potrivesc pentru oraș, pe asfalt, îndeosebi uscat și cald, și desigur pentru timp cald.

De asemenea exista anvelope fără crampoane, care au o componenta mai moale a amestecului de cauciuc, și o cantitate mare de lamele subțiri și adânci, din cauza cărora aceste anvelope nu se potrivesc pentru anotimp călduros, deoarece din cauza cantității mari a lamelelor, cauciucul pur și simplu va începe sa se topească, ceea ce va rezulta în pericol pe drum pentru șofer. Funcția lamelelor consta în faptul ca pe asfaltul umed acestea se extind uniform și ca un burete absorb umiditatea din calea lor. În ceea ce privește pneurile fără crampoane, acestea sunt concepute pentru deplasare pe asfalt uscat, și pentru o iarna blinda. Sunt bune pentru exploatare prin oraș.

Cu anvelopele de vara totul este mult mai simplu, deoarece desenul are o forma mult mai pătrata. Cauciucul de vara este mult mai dur, iar datorita acestui fapt nu se topește în zile deosebit de calde. La deplasare pe timp cald se răcește și se întărește, la temperaturi sub zero pierde structura, deoarece devine fragila. De asemenea, anvelopele de vara se uzează mult mai rapid. În opțiunile de vara ale anvelopelor de asemenea se pot întâlni lamele, dar aceasta este rar.

Procurând automobil, trebuie gândite toate nuanțele exploatării sale, pentru a nu pune viata dumneavoastră și a oamenilor din jur în pericol. Dacă va este incomod sa schimbați de 2 ori pe an anvelopele de vara pe cele de iarna, și invers, dumneavoastră va puteți direcționa atenția la anvelope all-season.

Anvelope all-season — încă un sub-tip de anvelope auto, care conform denumirii sunt destinate tuturor anotimpurilor, și s-ar părea de ce de 2 ori pe an de schimbat „pantofii mașinii”? Unele anvelope universale și costa mai putin, conducătorul auto le-a procurat și a uitat de schimbarea cauciucului, dar totul nu este atât de simplu.

Cauciucurile all-season (universale) după calitate rămân în urma variantelor specializate, aceasta este încercarea omului de a combina anvelopa de vara, care trebuie sa dispună de manevrabilitate buna pe asfalt uscat și umed pe timp cald, și anvelopa de iarna, care trebuie sa aibă manevrabilitate și stabilitate buna pe gheata. Dar, dat fiind faptul ca conform calității acestea diferă și sunt preconizate pentru condiții de timp diferite, un echilibru comun totuși nu a putut fi creat. Vara, acestea sunt mult mai grele decât cele specializate, iar iarna asigura un ambreiaj mai rău cu drumul. Dacă ați decis sa optați pentru anvelope de tip universal, dumneavoastră trebuie sa fiți sigur ca acestea se vor potrivi condițiilor atmosferice în care vor fi exploatate, deoarece acestea nu pot fi utilizate pe timp foarte cald sau foarte rece. Anvelopele date sunt preconizate spre exploatare doar în tarile cu condiții climatice blânde.

Speram ca acest articol a fost interesant pentru dumneavoastră, dar dacă nu a răspuns la toate întrebările voastre, puteți beneficia de o consultație mult mai detaliata la centru de anvelope in Chisinau. Va mulțumim pentru atenție!

Ultimele publicații

Забота о вашем автомобиле: неотъемлемая необходимость технического обслуживания

Собственность автомобиля является важным этапом в жизни каждого человека. Это приносит ощущение свободы и независимости, позволяя нам пересекать горизонты...

Шины Viatti в anvelope.md

Не так часто в мире шин успешно «выстреливает» абсолютно новый бренд. Созданная десять лет назад марка Viatti совершила этот...

Аккумуляторы в Master LUX

Хороший аккумулятор обеспечивает надежное и долгое зажигание и работу многих других систем автомобиля. Он защитит автовладельца от неприятных неожиданностей,...

7 sfaturi pentru a porni mașina rapid și ușor în timpul iernii

Iarna pentru șoferi este cea mai dificilă perioadă a anului. Pe lângă dificultățile evidente cum ar fi conducerea mașinii...

Recomandăm

Rolete și porți secționale: specificul pieței din Moldova

Lumea modernă, inclusiv a noastră – din spațiul moldovenesc,...

Omtek: Oferim calitate, fiabilitate și maxime posibilități

O casă nu prea mare, cu doua etaje, situata...

Poate fi interesant