AutoPrincipalele avantaje ale electromobilului

Principalele avantaje ale electromobilului

Maşina, după cum se ştie – nu mai este un lux, ci un mijloc de transport! Şi acest mijloc de transport, datorită geniului uman, în mod constant suferă diferite schimbări. Pare, că doar ieri omenirea a cunoscut farmecul unui motor cu ardere internă, dar, deja astăzi, drumurile sunt pline de maşini sub capota cărora, funcţionează unităţi de energie, diferite de cele cu combustie internă.

Între maşinile recent apărute, un loc special îl ocupă vehiculele electrice (maşini electrice), care, promit experţii, vor domina în totalitate în viitorul apropiat. Dacă aceste aşteptări se vor justifica, vom vedea în viitorul apropiat, dar astăzi cu deplină încredere, se poate afirma că potenţialul acestor automobile este foarte, foarte mare. Nu în ultimul rând, datorită avantajelor, pe care aceste maşini le presupun. Aşa cum probabil aţi ghicit, acest articol va spune despre meritele vehiculelor electrice.

În conformitate cu opinia majorităţii experţilor, principalul avantaj al maşinilor electrice este ecologia. Automobile de acest tip sunt absolut inofensive pentru mediu, datorită faptului că acestea lucrează exclusiv pe electricitate. Prin urmare, nu produc nici un fel de emisii nocive în atmosferă.

Dacă este să vorbim despre securitate, maşinile electrice sunt prietenoase, nu numai cu mediul înconjurător, dar, de asemenea, şi cu omul, ceea ce este foarte important. Astfel, maşina electrică în timpul funcţionării are un mai mic pericol de explozie şi o mai mare rezistenţă la foc. Acest lucru înseamnă că, în caz de urgenţă (un accident sau problemă de funcţionare) sănătatea şi viaţa şoferului şi a pasagerilor săi vor fi supuse unui risc mai mic!

Printre avantajele incontestabile ale automobilelor electrice se include, de asemenea, uşurinţa de utilizare, în special, de umplere a rezervorului. Fiecare dintre noi, în practica sa de conducător auto, s-a confruntat cu rezervorul gol al „calului de fier”. Vă amintiţi, cum din această cauză aţi fost nevoiţi să vă schimbaţi planurile şi să mergeţi la staţia peco din apropiere? Suntem siguri, că da. În cazul vehiculelor electrice, astfel de probleme pot fi evitate. Adevărul este că multe modele sunt prevăzute să puteţi încărca bateriile motorului electric de la o obişnuită priză electrică din casă. De exemplu, seara aţi condus maşina în garaj, aţi conectat-o la o priză şi aţi plecat la odihnă, iar dimineaţa, puteţi conduce cu siguranţă deoarece nu se va întâmpla, în momentul cel mai nepotrivit, să vi se oprească maşina.

Un alt avantaj de vehiculului electric este considerat simplitatea designului său. Multe sisteme auto, cu care suntem obişnuiţi în maşinile tradiţionale, în cele electrice lipsesc. De exemplu, cutia de viteze, sistemul de combustibil, ambreiajul, etc. Cu toate acestea, lipsa acestor sisteme ale autoturismelor, la care motorul este cu combustie internă, la vehiculul electric este unul din principalele avantaje, pentru că design-ul simplificat în acest caz – asigură fiabilitatea şi durabilitatea electromobilului. Aici lipseşte, ceea ce nu ar putea să funcţioneze!

Legătură cu design-ul simplu al electromobilului are şi următorul avantaj al său – economia. Este incontestabil faptul că – întreţinerea mecanismelor simple este întotdeauna mai ieftină decât grija „financiară” pentru colegii lor mai sofisticaţi. Această afirmaţie este absolut valabilă şi în cazul vehiculelor electrice. Prin investirea unei anumite sume de bani pentru achiziţionarea electromobilului, proprietarul acestuia, în viitor, va cheltui mai puţin pentru întreţinere, în comparaţie cu costul întreţinerii unei maşini obişnuite. De exemplu, încărcarea maşinii de la reţeaua electrică. Suntem convinşi, că toţi sunt de acord, cu faptul, că este mult mai avantajos (din punct de vedere financiar), decât cumpărarea benzinei, a cărui preţ este în continuă creştere.

Acestea, în opinia noastră, sunt principalele avantaje ale vehiculelor electrice. Cu toate că, ar fi nedrept să se ignore neajunsurile sale, despre care se va vorbi în următorul articol.

Latest news

Забота о вашем автомобиле: неотъемлемая необходимость технического обслуживания

Собственность автомобиля является важным этапом в жизни каждого человека. Это приносит ощущение свободы и независимости, позволяя нам пересекать горизонты...

Шины Viatti в anvelope.md

Не так часто в мире шин успешно «выстреливает» абсолютно новый бренд. Созданная десять лет назад марка Viatti совершила этот...

Аккумуляторы в Master LUX

Хороший аккумулятор обеспечивает надежное и долгое зажигание и работу многих других систем автомобиля. Он защитит автовладельца от неприятных неожиданностей,...

Cum alegem și cumpăram corect anvelope pentru mașina?

Fiecare persoana alege un automobil în corespundere cu preferințele sale, analizând tipul și specificitate acestuia. Dar, nu fiecare conducător...

Must read

Rolete și porți secționale: specificul pieței din Moldova

Lumea modernă, inclusiv a noastră – din spațiul moldovenesc,...

Omtek: Oferim calitate, fiabilitate și maxime posibilități

O casă nu prea mare, cu doua etaje, situata...

You might also likeRELATED
Recommended to you