ExpertAlegem mobilierul pentru camera de zi

Alegem mobilierul pentru camera de zi

Cândva, camera de zi era destinată doar pentru primirea oaspeţilor. În accepţiunea modernă, camera de zi reprezintă odaia care concentrează cele mai importante activităţi ale proprietarilor casei.

La zonificarea încăperilor spaţioase, de obicei este delimitată regiunea de odihnă şi regiunea pentru servirea meselor. Combinaţia acestor zone se numeşte camera de zi. Într-un apartament mic camera de zi, de multe ori combină funcţiile unei odăi comune, spaţiu pentru primirea oaspeţilor şi camera de recreare. Prin urmare, în funcţie sarcina stabilită pentru camera de zi, este necesar de a determina aspectul general al acesteia.

Producătorii de mobilier de asemenea, au atribuit expresiei „camera de zi” sensuri foarte diferite. Pentru locuitorii Rusiei, Cehiei, Poloniei, Slovaciei, semnificaţia acestei săli presupune prezenţa mobilierului tapiţat (canapea + doua fotolii), unei măsuţe şi a mobilierului unicat. Însă producătorii din Europa de Vest în mare măsură egalează această încăpere cu sala de servire a meselor, împreună cu toate componentele de mobilier destinate deservirii: masă, scaune şi o mulţime de dulapuri, cu poliţe de sticlă pentru servicii.

Din aceste motive alegerea mobilierului pentru camera de zi se bazează pe combinarea mai multor elemente, în conformitate cu conceptul propriul a modului cum ar trebui să fie o cameră de zi.

Fiecare cameră îşi are „centrul” său. Acesta poate fi un şemineu tradiţional, un televizor sau un sistem home cinema. În jurul acestuia se situează canapele, fotolii şi scaune confortabile.

Camera de zi poate fi înfrumuseţată cu o măsuţă. Destinaţia acesteia va consta în servirea cafelei sau citirea revistelor.

Importante elemente de decor pot deveni suporturi, dulapuri, rafturi şi mobilier pentru echipamente şi televizor.

Multe dintre componentele mobilierului din camera de zi pot fi echipate cu roţi sau role. Acest tip de mobilier este modern şi funcţional, deoarece poate fi uşor plasat din loc în loc. În camera de zi se pot găsi nu numai măsuţe de servire pe roţi, dar şi suporturi pentru TV şi rafturi pentru CD, dotate cu role, de asemenea, fotolii, canapele mobile şi chiar şi rafturi de mari dimensiuni.

În toate saloanele, chiar dacă în forme diferite, în mod necesar este prezent mobilierul unicat. În componenţa acestuia intră: rafturi şi poliţe multifuncţionale, care constau din mai multe secţiuni, comode şi dulapuri pentru depozitarea cadourilor, suvenirelor, serviciului, rafturilor pentru cărţi, etc.

Soluţiile stilistice ale camerelor de zi sunt foarte diferite – de la clasicism până la minimalism, în această parte a domiciliului sunt adecvate experimente îndrăzneţe cu combinaţia stilurilor.

Dacă sunteţi vizitaţi de oaspeţi în mod frecvent, culorile potrivite pentru amenajarea camerei de zi vor fi predominant culori calde (roşu, portocaliu, galben), care vor crea în odaie o dispoziţie corespunzătoare. În cazul în care camera este în primul rând un loc de odihnă şi relaxare, se vor alege culori reci – albastru, verde. Cu ajutorul culorilor salonul poate fi împărţit în două părţi: regiunea pentru servirea meselor va fi amenajată în culori strălucitoare, vesele, iar locul din jurul şemineului sau televizorului – în nuanţe liniştite, care predispun spre relaxare.

Încă un aspect important în amenajarea camerei de zi este sistemul de iluminat. Iluminarea de sus ar trebui să creeze o atmosferă de vacanţă, iar varietatea de lumini laterale vor contribui la crearea unui sentiment de intimitate şi comoditate.

Spectrul de materiale folosite la fabricarea mobilei pentru camera de zi este extrem de larg.

În producţia mobilierului pentru camere de zi sunt utilizate în mod obişnuit PAL, MDF şi alte plăci cu strat de acoperire rezistent din furnir natural şi polimeri – laminat si melaminat. Dacă vă permit resursele financiare, este mai bine să alegeţi MDF, deoarece acesta este un material mai durabil şi mai ecologic. La procurarea mobilei pentru dormit din DPC cereţi de la vânzător certificatul de conformare la normele sanitare, în care trebuie să fie specificat nivelul de emisii de formaldehidă. Materialul cel mai scump este lemnul natural (mai frecvent este întâlnit mobilierul din furnir, decât din lemn masiv).

Tapisarea mobilei poate fi făcută din ţesături, naturale sau sintetice, precum şi din piele.

În calitate de elemente de completare a mobilierului tapiţat sunt folosite materiale naturale: păr de cal, pene, latex, şi analogii sintetice, cum ar fi spuma poliuretanică.

Din sticlă modernă de mare rezistenţă sunt făcute suprafeţe pentru mesele decorative sau cele de servire a mâncărurilor, uşi şi ferestre pentru rafturile unde sunt plasate obiecte de artă şi cărţi, aşa cum sticla din componenţa mobilierului trebuie să fie rezistentă nu numai la greutate, ci şi la lovituri.

Metalul a devenit un material modern asociat cu mobila. Din oţel sau aluminiu cromat se pot asambla rafturi, rame, mese şi scaune.

Informaţii puse la dispoziţie de către site-ul KM.RU

Latest news

Servicii de brokeraj pentru persoane fizice și juridice: Cum să simplifici procesul de vămuire

Serviciile de brokeraj joacă un rol esențial în succesul importului și exportului de mărfuri. Dacă dorești să economisești timp...

Transportul de containere: Ce este și cum să alegi un transportator de încredere?

Transportul de containere este una dintre cele mai populare și eficiente metode de transport a mărfurilor la nivel global....

Pasiunea pentru muzica populară – o călătorie între tradiție și inovație: Povestea Mihaelei Garbuzov

Mihaela Garbuzov este o tânără interpretă de muzică tradițională. Aceasta s-a remarcat încă de la o vârstă fragedă prin...

Magazinul TATA Agro-Moto din Moldova își deschide porțile pentru fermierii din regiune!

În 2024, un magazin specializat al companiei ucrainene Tata Agro-Moto și-a deschis porțile în Moldova. Evenimentul oficial a avut...

Must read

Rolete și porți secționale: specificul pieței din Moldova

Lumea modernă, inclusiv a noastră – din spațiul moldovenesc,...

Omtek: Oferim calitate, fiabilitate și maxime posibilități

O casă nu prea mare, cu doua etaje, situata...

You might also likeRELATED
Recommended to you