ExpertIndonezia şi insula sa frumoasă Bali

Indonezia şi insula sa frumoasă Bali

Tot mai mulţi compatrioţi ai noştri doresc să viziteze ţări exotice. Sunt deosebit de atractive monumentele antice, flora şi fauna tropicală, şi, desigur, cultura foarte neobişnuită din Asia. Indonezia dispune de toate acestea, de aceea pe parcursul multor ani ea atrage turiști din toate colturile lumii şi este una dintre cele mai populare destinaţii turistice şi de divertisment.

Indonezia este cel mai mare stat-insulă din lume, după teritoriu el se situează pe locul 16 şi este format din 13 667 insule. Acestea formează 5 arhipelaguri mari şi 30 arhipelaguri mai mici. Cele mai mari insule sunt: Noua Guinee, Kalimantan (Borneo), Sumatra, Sulawesi (Celebes) şi Java, celelalte sunt mult mai mici. Dar cea mai vizitată insulă a fost şi rămâne insula Bali.

Împreună cu insulele adiacente Bali formează provincia cu acelaşi nume, care este inclusă în regiunea administrativă Insulele Mici Tenggara. De la vest la est, prin întreaga insulă trece un lanţ muntos, cu doi vulcani activi mari: Gunung Agung şi Gunung Batur. Ambii vulcani sunt situaţi în partea de nord-est a insulei, şi ultima lor erupţie majoră a fost înregistrată în 1963.

Activitatea vulcanică şi clima ecuatorial-musonică constituie principalele cauze ale fertilităţii înalte a solului şi prezenţa unei vegetaţii bogate. Bali este o insulă cu natura minunată, aici cresc patru tipuri de păduri: tropicale, de foioase, păduri de munte şi savane. Amatorii turismului ecologic vor avea multe de admirat. În parcul Bali Barat se întâlnesc multe specii rare de plante, arbori vechi, plantaţii de smochine şi de banane. Excursia în Bukit Sari – o pădure de maimuţe, va oferi o oportunitate de a cerceta natura sălbatică, dar va trebui să fiţi atent, deşi maimuţele sălbatice şunt obişnuite cu prezenţa oamenilor, ele nu vor demonstra o prietenie deosebită, şi pot fura ușor aparatul de fotografiat scump, camera foto, sau chiar muşca.

Turiștii pot urca, de asemenea, pe Muntele Agung – vulcan adormit şi să admire cel mai mare complex de temple hindus din Bali, Pura Besakih, care a supravieţuit în mod miraculos în timpul erupţiei trecute. Calea către vârful muntelui Batukaru trece printr-o pădure deasă cu plante, animale şi insecte tropicale. Pe panta sa este situat un alt templu Pura Luhur Batu Karu, sanctuarul principal al fostului regat Tabanan. Muntele Batur va uimi prin izvoarele geotermale, în care turiştii fierb ouă pentru prânz. La poalele acestui lac de munte cu acelaşi nume, se deschide o privelişte incredibilă. Aici puteţi merge la pescuit.

Cei care preferă odihna activă le stau la dispoziţie următoarele opţiuni: surfing, diving (scufundări la adâncime, fără echipament special, doar cu o mască şi aparat de fotografiat), scufundări, rafting pe râurile de munte, plimbare pe catamarane, canoe, etc. Pentru alpinişti, atât profesionişti cât şi novici, există o mulţime de lucruri interesante. Lanţuri muntoase, cu mai multe vârfuri de peste două mii de metri, aşteaptă cuceritorii lor.

Celor care preferă o vacanţă liniştită, Bali le oferă stațiuni excelente, de la hoteluri ultramoderne, până la mici bungalouri pe plajă. Plaje excelente: Kuta, Jimbaran, Sanur, Nusa Dua, cu toate tipurile de servicii care vor mulțumi pe cei cărora le place să se încălzească la soare. Spa şi saloane de masaj, centre de yoga, meditaţie şi medicină alternativă vă pot ajuta să vă relaxaţi şi sufletul şi trupul.

Infrastructura insulei este foarte bine dezvoltată, astfel încât oricine se va simţi confortabil. Excursiile pe jos, cu bicicleta, călare şi chiar şi pe un elefant. Vizitaţi sanctuarele vechi de pe insulă, frumoasele lagunele albastre, plimbări pe mare, scufundări, cumpărături, toate acestea vor face vacanţa perfectă, şi nu veţi mai uita insula de paradis Bali.

Articolul precedent
Articolul următor

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Latest news

Vladimir Curocichin: Despre angajați, parteneri și perspectivele Omtek

Fondată în 1994,  compania Omtek - membru oficial al Asociației engleze a specialiștilor din domeniul sistemelor de securitate -...

Аренда авто с Mastercard

Аренда авто с Mastercard Во время отпуска или командировки в другую страну нередко возникает ситуация, когда нужен автомобиль для комфортного...

Советы, которые помогут выбрать самые вкусные суши

Если говорить о суши в первоначальном понимании, то блюдо должно быть легким и малокалорийным. Блюдо всегда должно быть приготовлено...

Rolete și porți secționale: specificul pieței din Moldova

Lumea modernă, inclusiv a noastră – din spațiul moldovenesc, aspiră tot mai mult la comoditate, siguranță, confort. Instalarea rulourilor...

Must read

Rolete și porți secționale: specificul pieței din Moldova

Lumea modernă, inclusiv a noastră – din spațiul moldovenesc,...

Omtek: Oferim calitate, fiabilitate și maxime posibilități

O casă nu prea mare, cu doua etaje, situata...

You might also likeRELATED
Recommended to you