Nu constituie o problemă de a face o coafură scurtă din părul lung. Realizarea acestei acţiuni necesită doar întreprinderea unei vizite la un salon de frumuseţe. Dar dacă doriţi să faceţi invers, dacă aveţi părul scurt, însă vreţi să vă evidenţiaţi ca fiind posesoarea unui păr splendid şi lung?
Ochii sunt consideraţi oglinda sufletului, în acest caz părul oglindeşte starea sănătăţii. Părul rar şi fără strălucire semnalează apariţia unor probleme în organism. De cele mai multe ori, suntem de vină pentru starea insuficient de sănătoasă a părului. Mijloacele necorespunzătoare de îngrijire a părului, utilizarea excesivă a plăcii pentru îndreptare sau a fenului de uscat se răsfrâng în mod negativ asupra sănătăţii părului.
Încă un factor ce atenuează situaţia părului este stresul. În societatea modernă, evitarea stresului este aproape imposibilă, dar totuşi este important de menţionat că stresul cu care vă confruntaţi, contribuie la încetinirea creşterii părului. Prin urmare, încercaţi să vă odihniţi cât mai mult şi să dedicaţi suficient timp somnului.
Pentru a îmbunătăţi starea părului dvs., este necesar de a îmbunătăţi sănătatea dumneavoastră. Depuneţi eforturile necesare pentru a menţine o dietă echilibrată, limitaţi consumul de cafea. Nu este necesar de a menţiona în mod repetat despre faptul că fumatul se răsfrânge în mod negativ asupra sănătăţii, aşa că ar fi bine să evitaţi fumatul chiar şi în formă pasivă.
Ce determină creşterea părului?
Pentru o creştere normală a părului, organismul trebuie să asigure pielea capului cu vitamine şi aminoacizi. În cazul în care aceste elemente nutritive nu sunt suficiente, foliculii îşi păstrează funcţiile lor, însă devin foarte pasivi. Creşterea unui nou fir de păr începe doar după ce folicul primeşte substanţele nutritive necesare. Structura firului de păr este compusă 88% din proteine, care, la rândul lor, reprezintă lanţuri de aminoacizi. Cel mai frecvent amino-acid din structura părului este cheratina.
Cea mai eficientă metodă de transportare a substanţelor nutritive este înfăptuită prin fluxul de sânge. Consumarea vitaminelor sau suplimentelor se manifestă prin distribuirea substanţelor nutritive prin sânge în tot corpul, inclusiv şi în pielea capului. Stimulează creşterea părului următoarele substanţe: crom, cupru, calciu, fier, iod, siliciu, potasiu, mangan, magneziu, sulf, zinc şi seleniu.
Promovează creşterea părului şi beta-carotina. Într-o cantitate mare aceasta vitamină se poate găsi în legumele verzi sau galbene şi fructe. O altă vitamină importantă pentru structura şi creşterea părului este biotina. Aceasta se conţine în linte, fulgi de ovăz, nuci, drojdie de bere şi orez. Pentru echilibrarea stării generale a organismului este util rozmarinul, în calitate de aditiv la ceai. Prin urmare, se va îmbunătăţi circulaţia sângelui, care promovează creşterea părului. Vitaminele pentru femeile gravide au o varietate semnificativă de substanţe care stimulează creşterea parului.
Multe din substanţele ce favorizează creşterea părului se conţin în lapte, varză, fructe şi legume. Respectaţi principiul conform căruia trebuie să vă alimentaţi într-un mod cât mai sănătos.
Părul sănătos poate fi garantat prin asigurarea unei circulaţii sangvine pielii capului. Masajul este modalitatea cea mai sigură de îmbunătăţire a circulaţiei sângelui din stratul epidermic al capului, pentru că în timpul acestei proceduri plăcute, foliculii piloşi sunt stimulaţi, fapt care îi provoacă să lucreze mai activ. Pentru masajul capului sunt necesare cel puţin 10 minute zilnic. Îmbunătăţeşte circulaţia sanguină şi practicarea regulată a exerciţiilor yoga.
Vizitaţi în mod regulat saloanele de coafură. Acest lucru ar trebui să se facă cel puţin o dată la fiecare două luni. Utilizaţi pieptenele de calitate şi, în curând părul va reflecta sănătatea şi bucuria dvs.