Lumea modernă, inclusiv a noastră – din spațiul moldovenesc, aspiră tot mai mult la comoditate, siguranță, confort. Instalarea rulourilor și porților secționale, fără îndoială, este o componentă a acestui proces, deoarece corespunde tuturor criteriilor enumerate mai sus.
Vladimir Kurocichin, directorul comercial al companiei Omtek, care de mai bine de 20 de ani este unul dintre lideri în acest domeniu, ne vorbește despre specificul dezvoltării acestei ramuri specializate în Moldova.
Din 2001 compania Dvs. Este, practic, una dintre primele, care a început să presteze asemenea servicii. Piața s-a schimbat semnificativ în acest răstimp. Cu porțile, care se deschid fără a părăsi mașina, și rulourile, care se închid concomitent la toate ferestrele, acum in Moldova nu prea ai pe cine uimi. Și totuși, prin ce diferă piața moldovenească de cea europeană? Spre ce mai putem râvni?
Desigur, mai avem multe de realizat. Pe când am început să montăm rolete în Moldova, în Europa ele erau deja peste tot. ȘI, desigur, în acest timp nici piața lor nu a stat pe loc. Acum, de exemplu, în aceste țări, necesitatea sistemelor de rulouri este prevăzută deja la etapa proiectării unei clădiri, iar instalarea lor se face în timpul construcției, și nu după. Locuitorii se mută în apartamentele ale căror ferestre sunt deja echipate cu protecția necesară.
La noi, din păcate, de acest lucru nu se ține cont în procesul de construcție a unei clădiri noi. Nici măcar la construcția locuințelor de lux nu se efectuiază aceste lucrări. Mergând prin Chișinău, atrageți atenția, că și la casele noi, mai ales pe partea „însorită”, unele au rulouri, altele nu.
Considerați că ele, roletele, sunt necesare?
Această necesitate devine din ce în ce mai evidentă. Mai ales, că acum tot mai frecvent, în case se instalează ferestre panoramice mari. Vara, niciun aparat de aer condiționat nu poate face față căldurii. Chiar și dacă ferestrele geamului au triplă protejare și protecție solară – caldura trece. Acelaș caz se întâmplă și iarna: în timpul încălzirii încăperii ferestrele cedează o parte semnificativă din căldura necesară casei.
Utilizarea roletelor, iar acest lucru este confirmat de testele de laborator, influiențează temperatura în cameră cu 1-2 °C, ceea ce e plus semnificativ în economie la utilizarea încălzirii autonome sau a aerului condiționat.
Un plus e și confortul: izolare fonică, izolare la praf, izolare de pătrunderi nedorite în încăpere. Dacă vă montați rolete acasă, vă simțiți mai relaxat, de exemplu, în timpul unei vacanțe sau pentru o perioada mai lungă de lipsă.
Prezența roletelor influiențează persoanele cu intenții rele chiar și psihologic, dându-le semn: „Nu este voie să intri”.
E mult mai rezonabil, deci, instalării roletelor și porțilorînainte de începerea construcției?
Totul trebuie să pornească , desigur, de la proiectarea construcției. Pentru că atunci, când mai întâi faci o lucrare, apoi îți amintește de ceva și începi modificările etc., în consecință, se dovedește a fi mai scump și nu întotdeauna estetic și frumos.
Dacă vorbim de construcție nouă, ideal este să ne gândim deja la toate elementele necesare până la etapa de proiectare. Conceptele de construcție sunt acum destul de diferite și este important ca la vizualizarea proiectului să se discute, să se concretizeze toate momentele importante, cum ar fi, de exemplu, și instalarea viitoarelor porți. Când compania noastră este solicitată să instalăm garduri sau un grup de porți de intrare, ne implicăm cu mult înainte de începerea lucrărilor propriu-zise . Consultăm cum să se facă fundația pentru gard, prevedem toate elementele de la bun început, pentru ca în final să fie totul frumos și sigurl.
Dacă e să luăm, de exemplu, compania Dumneavoastră, pentru care consumator sunt predestinate produsele, serviciile livrate?
Compania noastră nu a fost niciodată ieftină pentru că lucrăm cu produse fabricate la Alutech, care este un producător de clasă mondială.
Ne străduim să ne concentrăm pe produsele, care sunt clasificate de către furnizorii noștri ca segment Prestige. E un produs costisitor. Vorba înțeleptului – „Zgârcitul plătește de două ori”, se adeverește din plin. Din experiență personală, cred, că toată lumea s-a convins de acest diziderat și nu o singură dată.
Prin urmare, atunci, când un client compară prețul între ceea ce i se va face, să zicem, într-un garaj și ce va produce o fabrică cu înaltă tehnologie, atunci diferența este de 10-12%.
Dar, în același timp, nu insist, că ar trebui să luați întotdeauna cel mai scump produs. Daca ai nevoie să conduci o mașină o dată pe an, asta nu înseamnă că ar trebui să cumperi cel mai sofisticat automobil. Totul depinde de necesități. Mecanica și electronica sunt concepute pentru un anumit număr de cicluri. Dacă o persoană ia rolete sau porți sectionale pentru o reședință de vară, pe care o folosește rar, atunci, în principiu, este suficient și un produs mai ieftin. E pe înțeles acest caz.
Dar când clientul, de exemplu, are nevoe să monteze asemenea dispozitive pentru o parcare subterană cu o sută de mașini – este clar, că aceste porți, confecționate în garaj, nu vor rezista nici un an, pentru că nu sunt concepute pentru acest volum de lucru. Iar dacă cineva se gândește, că porțile vor, noi îl avertizăm: „Asemenea porți ieftine ar putea „exploda” chiar mâine”. – „Mai vedem” – ni se spune. Și peste vreo două luni ne trimit o fotografie: a „explodat”, și nu doar o singură poartă, dar toate porțile. Drept urmare, după ce au cheltuit bani pe aceste porți, clienții se decid să cumpere cele, care corespund necesităților. Și în același timp ne roagă: „Livrare rapidă, pentru că deja sunt cumpărători”. Prețul se primește chiar mai scump. Și astfel de cazuri sunt destule!
Pe lângă dorința clientului de a economisi pentru calitate, cu ce curiozități vă mai întîlniți în procesul de muncă?
O etapă importantă după finalizarea proiectului este serviciul post-vânzare. Și dacă persoanele juridice tratează acest lucru cu înțelegere, apoi un privat, cel mai adesea – îl ignoră. Întotdeauna încercăm să transmitem clientului, că este mai rezonabil să plătești, de exemplu, 500 de lei pe an, ca să vină meșterul să verifice dispozitivul, decât să-l invitați în caz de depanare. Și atunci acest serviciu e de două ori mai scump. Setul pentru reparația porții sectionale costă atât, încât poate fi înlocuită douăzeci și cinci la sută din pânză porții.
Pentru noi, deservirea, cât și repararea, este munca, pe care o vom face fără probleme, dar pentru client ele sunt costuri suplimentare, care pot fi evitate.
O anumită dificultate (și, cred, că nu doar în Moldova), datorită faptului, că în timpul construcției, de exemplu, a unei case noi, instalarea unei porți sau a roletelor la ferestre este etapa finală. Și aici apar două momente.
În primul rând, oamenii încep să se grăbească și vor să termine totul mai repede. De multe ori suntem invitați, când lucrările necesare nu au fost încă finalizate. Noi avertizăm: „E prea devreme, nu au fost terminate toate lucrările. Dispozitivele pot fi deteriorate.” Dar clienții insistă. Se întâmplă incidente, în care atunci, când constructorii, care lucrează la instalație, voluntar sau fără voie, deteriorează mecanismul. Și, ca urmare, sigur, apar dificultăți. Prin urmare, nu este nevoie să vă grăbiți în astfel de cazuri.
În al doilea rând, când vine momentul intervenției noastre, obiectul este finisat aproape la 80%. De regulă, în această etapă clientul este destul de „epuizat” în toate privințele… Am construit singur casă și cunosc acest sentiment. Toată lumea știe asta – lucrările nu se încadrează niciodată în limitele bugetului planificat. Acest lucru se observă mai ales astăzi, când prețurile cresc rapid.
Prin urmare, atunci, când încep negocierile despre proiect, clientul este deja atent– el percepe orice propunere cu suspiciune și neincredere. Apropo, clientul poate vedea imediat: a avut noroc cu constructorii, care au lucrat înaintea noastră, sau nu.
Și în astfel de circumstanțe, desigur, nu este ușor să-i transmiteți Informația utilă și să-l convingeți de o necesitate.
Dar, vreau să menționez, că cei, care acceptă și nu renunță la ideea inițială, de regulă, primesc un bonus semnificativ: porți și garduri de înaltă calitate, frumoase, care, de fapt, decorează casa, ca „cireașa pe tort”. Și atunci clientul are o mare satisfacție:„Bine că nu am renunțat la idee!”
Compania Dvs. are un as în mânecă? Ceva inedit, ce poate uimi o Moldovă?
Desigur. Oferim un serviciu exclusiv pentru Moldova – imprimare foto pe porțile secționale. Aceasta este o nouă tehnologie, care permite să dați porții orice culoare (metal, lemn, marmură, la modă e acum efectul de rugină), care nu se distinge de cele naturale. Se aplică pe întreaga suprafață orice imagine dorită: desene, portrete, peisaje, fotografii – nu există restricții, imprimarea este durabilă și de calitate exceptională.
Această noutate nu este încă atât de răspândită, deci, cel, care va face acest lucru, va fi vizibil diferit de cei cu fondal standard.
Vă invităm sa vizitați showroom-ul nostru, sa vedeți totul cu propriul ochi și să vă alegeți ce vă place.