ȘtiriPrimăria Bălți, dată în judecată de o companie ucraineană....

Primăria Bălți, dată în judecată de o companie ucraineană. Se cere achitarea unei penalități de 500.000 de euro

Administrația municipiului Bălți a fost dată în judecată pentru nerespectarea condițiilor unei înțelegeri și se cere de la aceasta achitarea unei penalități de jumătate de milion de euro. Potrivit unei cereri de chemare în judecată, publicată de un site local, balti.pro, cererea a fost înaintată de către o companie privată ucraineană. 

Este vorba despre compania privată „NIKDAL” din Zatoka, regiunea Odesa, Ucraina, care susține că ar fi încheiat un acord preliminar cu Primăria Bălți pentru ca partea ucraineană să cumpere cinci zone comerciale (piețe), cu o suprafață de nu mai puțin de 100 de metri pătrați. Valoarea totală a trazacției s-ar fi ridicat la 5 milioane de euro.

Contractul de cumpărare/vânzare între părți urma a fi încheiat și semnat la 1 octombrie 2017, însă acest lucru nu s-a întâmplat.

Astfel, compania „NIKDAL“ s-a adresat în instanță, la Judecătoria  regiunii Odesa, cerând să oblige orașul Bălți să respecte condițiile acordului preliminar,  să vândă zonele comerciale, să recupereze cheltuielile de judecată, dar și să achite penalitate de 500 de mii de euro.

 

 

Latest news

Must read

Rolete și porți secționale: specificul pieței din Moldova

Lumea modernă, inclusiv a noastră – din spațiul moldovenesc,...

Omtek: Oferim calitate, fiabilitate și maxime posibilități

O casă nu prea mare, cu doua etaje, situata...

You might also likeRELATED
Recommended to you