ExpertInteriorul camerei pentru copii

Interiorul camerei pentru copii

Mulţi părinţi sunt dornici de a oforma de sinestătător camera pentru copiii săi, dar nu găsesc soluţia optimă, chiar şi răsfoind un număr considerabil de reviste. Doar părinţii doresc să dea copiilor tot ce-i mai bun!

Nu vă grăbiţi amenajând în mod tradiţional camera de copii – mai bine de a o oforma şi a o dota în aşa fel încât copilul să simtă acolo bucurie şi confort.

Pentru ca vederea copilului să nu slăbească, interiorul camerei ar trebui să fie decorat in culori deschise, iar iluminarea artificială şi naturală ar trebui să fie răspândită pe toată suprafaţa camerei, nu doar în unele zone ale acesteia. Preferând o anumită sursă de lumină, trebuie să ne amintim că spectrul de lumină poate fi de un albastru aprins sau un galben mai liniştit. Prin urmare, atunci când alegem tipul de iluminare ar trebui să luăm în considerare faptul că lumina nu ar trebui să fie foarte aprinsă ci suficientă pentru tema pentru acasă şi desen. Reţineţi că schimbările bruşte în iluminare sunt dăunătoare pentru sănătatea copiilor.

Lumina de sus poate fi instalată atât în mod tradiţional – cu candelabre – cât şi amenajând un plafon suspendat cu lămpi instalate în el. Este foarte important să se ţină cont de lumina de serviciu, cum ar fi o lampă de birou, o lampă sau un candelabru de perete. La o înălţime de aproximativ un metru de la podea ar fi bine de instalat comutatorul, pe care copilul în curând îl va utiliza.

Preferinţele copiilor privind culorile cu anii se modifică. De exemplu, până la 8 ani, le plac culori aprinse: roz, roşu, violet. La vârsta de 9-11 ani – galben, portocaliu şi verde,iar după 12 ani, de regulă, culoarea preferată este albastru.

Atunci când alegeţi scheme de culoare pentru camere ar trebui să luaţi în considerare culoarea mobilierului, iluminarea şi suprafaţa camerei. Aici vă puteţi conduce după două reguli. Prima este de a combina culorile similare în ton cu cele imperceptibile de pe tavan. Pardoseala si pereţii sunt vopsite in tonuri mai deschise decât mobila. A doua regulă necesită combinaţie armonioasă între culori. În acelaşi timp nu se recomandă utilizarea combinaţiilor prea contrastante şi de avangardă, care pot avea un impact negativ asupra psihicului fragil al unui copil. Este important ca gama de culori să creeze sentimente de căldură si confort.

Plafonul constituie locul, unde îşi poate găsi realizarea imaginaţiei nelimitate designerul. El poate fi transformat în cerul înstelat, cu o lună sau se poate de adăugat nouraşi. Pe plafon deasemenea pot fi reprezentate păsări sau zmei . Totul depinde de imaginaţia şi dorinţele copilului.

Adesea, oformarea camerei unui copil este foarte complicată şi extrem de interesantă în proces. Interiorul joacă un rol foarte important în viaţa copilului şi influenţează formarea caracterului său şi formarea personalităţii. Prin urmare, este mai bine să nu vă bazaţi doar pe gustul propriu, ci să vă consultaţi cu un psiholog pentru copii şi să va adresaţi la un designer de interior calificat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Latest news

Vladimir Curocichin: Despre angajați, parteneri și perspectivele Omtek

Fondată în 1994,  compania Omtek - membru oficial al Asociației engleze a specialiștilor din domeniul sistemelor de securitate -...

Аренда авто с Mastercard

Аренда авто с Mastercard Во время отпуска или командировки в другую страну нередко возникает ситуация, когда нужен автомобиль для комфортного...

Советы, которые помогут выбрать самые вкусные суши

Если говорить о суши в первоначальном понимании, то блюдо должно быть легким и малокалорийным. Блюдо всегда должно быть приготовлено...

Rolete și porți secționale: specificul pieței din Moldova

Lumea modernă, inclusiv a noastră – din spațiul moldovenesc, aspiră tot mai mult la comoditate, siguranță, confort. Instalarea rulourilor...

Must read

Rolete și porți secționale: specificul pieței din Moldova

Lumea modernă, inclusiv a noastră – din spațiul moldovenesc,...

Omtek: Oferim calitate, fiabilitate și maxime posibilități

O casă nu prea mare, cu doua etaje, situata...

You might also likeRELATED
Recommended to you