ExpertCele mai bune 10 universități din lume

Cele mai bune 10 universități din lume

Compania Internațională în domeniul studiilor superioare Quacquarelli Symonds (QS) în anul 2011 a anunțat noul clasament al celor mai bune universități din lume. Printre miile de universități, OS a alocat 300 din cele mai bune. Universitățile din SUA și Marea Britanie au ocupat pozițiile de lider. Primele 16 poziții ocupă universitățile din aceste țări.

Din cele mai bune 300 de universităţi din lume, două instituții sunt rusești, însă, în comparație cu anii precedenți, ele și-au pierdut pozițiile sale. Universitatea de Stat din Moscova (USM) de pe locul 93 a coborît pe locul 112, iar Universitatea de Stat din St. Petersburg a coborît de pe locul 210 pe locul 251. Însă, pentru ţările din Europa de Est şi Asia, aceste două universităţi sunt cele mai bune.
Pentru al doilea an consecutiv, Cambridge ocupă locul întîi în clasament. Este a doua universitate ca vechime din lumea anglofonă și are o reputație deosebită, fiind considerată una din cele mai bune universități din lume. Are 31 de facultăți și 18 000 de studenți. Costul mediu de şcolarizare pentru locuitorii din Republica Moldova sau pentru orice alt cetăţean străin va fi aproximativ 18 000 – 20 000 de dolari.

1.University of Cambridge
Țara: Marea Britanie.
Taxa medie de şcolarizare pentru cetățeni străini constituie aproximativ 18 000 – 20 000 de dolari. Universitatea Cambridge este a doua universitate înființată în Marea Britanie, și a patra în lume. Este membru grupului de elită Russell Group. În prezent are 31 de facultăți și 18 000 de studenți. Cambridge are cei mai mulţi absolvenţi din lume. Opt absolvenţi ai universităţii au devenit preşedinţii Americii.
2.Harvard University
Harvard este cea mai veche universitate din America. Instituţia a fost înfiinţată în 1636. Harvard s-a clasat pe primul loc la componența profesorală şi a obţinut un punctaj ridicat şi la impactul avut în domeniul cercetării, criteriu obligatoriu ce se calculează în funcţie de apariţiile în mass-media. A fost desemnată drept universitatea cu cea mai bună „reputație” din lume. 75 de laureați ai Premiului Nobel sunt asociați, într-un fel sau altul, cu această universitate. În prezent, universitatea Harvard are un buget mai mare decît orice altă instituție de învățămînt din lume. Una dintre instituțiile cele mai importante ale Universității Harvard este Centrul de astrofizică Smithsonian și baza de date Astrophysics Data System, care stochează сele mai importante date astronomice din lume. Taxa de studii este de la 38 000 pînă la 40 000 de dolari.
3.Massachusetts Institute of Technology

Institutul Tehnologic (al statului) Massachusetts (MIT) este o universitate tehnică, particulară, coeducațională, de studii și cercetări, care se găsește în localitatea Cambridge, Massachusetts, Statele Unite ale Americii. MIT constă dintr-un colegiu și cinci școli tehnice, care conțin 32 de departamente academice, puternic orientate către cercetarea științifică și tehnologică de natură teoretică, practică și interdisciplinară. 73 de membri ai Institutului Tehnologic din Massachusetts sunt laureații Premiului Nobel.

4.Yale University

Yale University este o universitate privată localizată în orașul New Haven statul Connecticut din Statele Unite ale Americii. Aproximativ 20% din studenți se specializează în știițe exacte, 35% în studii sociale, iar 45% în studii umanistice. Toți profesorii în sistemul de „tenure” predau cursuri pentu studenți. Numărul cursurilor oferite depășește 2000 pe an. Programul instituției este vast și aprofundat. Cinci absolvenţi ai universităţii au devenit preşedinţii Americii.

5.University of Oxford

Una din universitățile celebre din Marea Britanie este Oxford. La Oxford învață aproximativ 20 mii de studenți, o pătrime din ei sunt cetățeni stăini. Are 38 de facultăți și 6 departamente academice închise, unele dintre care aparţin ordinelor religioase. Taxa de studii: 20 000 de dolari pe an.

6.Imperial College London

Imperial College London oferă studii în domeniul științei, vînzărilor și managementului. Taxa de studii este cu 1,5 ori mai mare, decît la Oxford. Intră în componența organizației de elită Russell Group. Aici își fac studiile 13 000 studenți din160 de țări.

 

7.University College London
University College London este o universitate prestigioasă din Londra, Regatul Unit și cea mai mare din cadrul mega-universității federale University of London. Intră în componența Russell Group și formează Triunghiul de Aur (Împreună cu Cambridge și Oxford). 26 de absolvenți ai colegiului au obținut Premiul Nobel.

8.University of Chicago
Universitatea Chicago este o instituție de învățămînt superior privată, ale cărei facultăți sînt situate în principal în cartierul Hyde Park din Chicago, Illinois, SUA. Universitatea a fost fondată în 1890 de către John D. Rockefeller. Această universitate este recunoscută pe plan mondial ca unul din centrele de cercetare și învățămînt cele mai avansate. Aici predau aproximativ 2 200 profesori. Anual se alocă circa 450 de milioane de dolari pentru cercetări în domeniul ştiinţei şi medicinei.

9.University of Pennsylvania

University of Pennsylvania este una din cele mai vechi instituții din SUA. Universitatea nu este de stat, şi este finanţată din surse private. Include în sine una din cele mai celebre și prestigioase școli din lume – Wharton School, și Institutul Wistar care este lider mondial în elaborarea vaccinelor.

10.Columbia University

Columbia University, se plasează pe primul loc, împreună cu Cambridge, privind numărul de profesori și studenți care au obținut Premiului Nobel. Patru absolvenţi ai universităţii au devenit preşedinţi, 97 sunt laureaţi ai Premiului Nobel şi 25 au obținut premiul Oscar.Pe teritoriul de 130.000 de metri pătrați sunt trei colegii și 26 de instituții specializate, unde învață aproximativ 22 000 de studenţi.
Autorul: Alexandru Dodul

Latest news

Финансовое образование для путешественников: как управлять своими финансами в путешествии

Каждое путешествие - это уникальное приключение, полное открытий и незабываемых впечатлений от общения с близкими людьми. Однако все мы...

Рынок недвижимости в Шымкенте: анализ и перспективы

Ушедший год продемонстрировал корреляцию спроса с государственными инициативами. Спад сделок купли-продажи составил около 25%, по данным ОАРК. В основном...

Солнечные панели для дома и предприятий в Молдове

Солнечные панели (их часто называют батареями) используют в работе фотоэлектрические элементы для трансформации солнечной энергии в электрическую. Материалы, из...

Зелёные инвестиции: будущее финансового процветания

В мире, где технологии развиваются с бешеной скоростью, и экологические проблемы становятся всё более актуальными, концепция "зелёных инвестиций" выходит...

Must read

Rolete și porți secționale: specificul pieței din Moldova

Lumea modernă, inclusiv a noastră – din spațiul moldovenesc,...

Omtek: Oferim calitate, fiabilitate și maxime posibilități

O casă nu prea mare, cu doua etaje, situata...

You might also likeRELATED
Recommended to you