Afacerea dvs. se extinde și sunteți pe cale să achiziționați primul server? Felicitări! Am pregătit un mic ghid care va facilita alegerea serverului potrivit pentru rezolvarea problemelor dvs.
Merită să citiți mai departe dacă:
- Sa cheltuiți exagerat pentru resurse care nu vor fi consumate;
- sunteți în căutarea unui server care să facă față sarcinilor planificate;
- aveți nevoie de echipamente fiabile care vor putea fi actualizate în cadrul companiei.
În ce cazuri aveti nevoie de un server?
Principalii jucători pe piața de hardware sunt Dell, Cisco, Fujitsu, HP, Lenovo și Oracle, prin urmare, vă recomandăm să vă concentrați asupra produselor lor. Veți avea nevoie de un server dacă:
- la calculatoare lucrează mai mult de 10 persoane;
- se utilizează un server 1C;
- planificați să procesați o bază de date complexă sau să lucrați în aplicații server;
- trebuie să stocați o cantitate mare de informații sau aveți nevoie de virtualizare pe scară largă.
Dacă măcar la una dintre întrebări răspunsul este „da”, atunci trebuie să optați pentru următoarele modificări:
- Tower Server;
- Rack Server;
- Blade Server;
Urmăriți în continuare informații detaliate despre fiecare tip de server menționat mai sus.
Tower Server
Serverele de tip tower arată ca o unitate de sistem. Ele sunt instalate pe podea sau pe o altă suprafață, dar pot fi montate în dulapuri pentru servere. Lucrează destul de silențios deoarece nu au nevoie de ventilatoare pentru răcire. Printre avantaje se numără, de asemenea, posibilitatea Hot Swap și a funcționalității sporite a sistemului de comandă la distanță.
Dezavantajul unui astfel de echipament este scalabilitatea slabă.
Rack Server
Acest tip de echipament este alegerea ideală dacă în viitor s-ar putea să aveți nevoie de mai multe servere. Echipamentul are o înălțime și o lățime standard, potrivite pentru rafturi de 19 inch. Utilizarea acestora permite localizarea serverelelor într-o zonă limitată, în plus, în rafturi de obicei este integrat un sistem de cabluri pentru conectare.
Echiparea serverelor de tip rack nu diferită foarte mult de cea a serverelor de tip tower: prize pentru mai multe procesoare, mai multe sloturi pentru memoria RAM și spațiu suficient pentru stocarea informațiilor. Acest echipament se deosebește de celelalte prin scalabilitatea bună de care dispune. Este suficient să cumpărați un raft și nu mai este nevoie de spațiu suplimentar până când acesta nu este plin.
Serverele de tip rack necesită răcire activă, în acest caz ventilatoarele pot fi destul de zgomotoase. Acesta este singurul dezavantaj al unui astfel de echipament. Pentru a răci raftul poate apărea necesitatea unui sistem de climatizare, din acest motiv companiile mari instalează astfel de echipamente într-o cameră special amenajată.
Blade Server
Acest server este ușor de instalat într-un șasiu care asigură răcirea, alimentarea și conexiunea între elemente. Pot fi adăugate diverse componente ale rețelei, cum ar fi comutatoarele sau protecția rețelei.
Un astfel de echipament este mai compact și mai eficient decât orice alt sistem de servere, dar costul său este destul de ridicat din cauza necesității de achiziționare a infrastructurilor suplimentare.
Printre dezavantaje se numără următoarele:
- mai puțin spațiu de extindere decât în cazul serverelor de tip tower sau de tip rack.
- sistemul blade are nevoie de răcire activă.
- costurile ridicate pentru achiziționarea și întreținerea echipamentului.
Checklist pentru alegerea unui server
Mai sus, sunt prezentate echipamentele pentru care puteți opta pentru afacerea dvs. Sortimentul este mare, deci înainte de a lua o decizie, completați următoarea listă:
- Stabiliți lista sarcinilor pe care serverul ar trebui să le efectueze.
- Încercați să evaluați condițiile de utilizare a echipamentului, ținând cont de numărul de angajați, de locația serverului și de aplicațiile care vor fi utilizate.
- Determinați caracteristicile necesare unui server ideal.
- Evaluați bugetul. Comparați costurile echipamentelor noi și a celor utilizate anterior.
- Comandați primul dvs. server.
Având un buget limitat, directorii companiilor își pun întrebarea: ce este mai bine: să cumpere un server puternic folosit anterior sau un echipament nou cu caracteristici mai slabe. Compania Renovații IT, care activează timp de 6 ani pe piața echipamentelor informatice noi și utilizate, a decis să răspundă la această întrebare. În acest răstimp, mai mult de 1.000 de companii s-au adresat la noi, multe dintre acestea la recomandarea clienților noștri, ceea ce denotă încrederea pe care angajații noștri tind să o justifice în mod constant.
Economisiți cu noi
Dacă achiziționarea noilor echipamente pare prea costisitoare pentru dvs., vă recomandăm să ne contactați. Compania Renovații IT oferă calculatoare noi și refurbished, laptop-uri, servere si stații de lucru ale brandurilor de renume mondial.
Toate echipamentele de tip server și calculatoarele sunt testate minuțios și pregătite pentru vânzare. Garanția pentru produse este de până la 2 ani, cu posibilitatea prelugirii garantiei până la 5 ani.