Studiile ştiinţifice demonstrează că consumarea vinului roşu în cantităţi moderate reduce semnificativ riscul de dezvoltare a diferitor boli cardiace şi contribuie la creşterea speranţei de viaţă cu o medie de 5-6 ani.
În afară de vin, la raţia zilnică trebuie să adăugaţi legume, migdale, fructe, peşte şi, desigur, usturoi, pentru ca inima omului să lucreze ca un ceas, şi să nu fie supusă unor supraîncărcări şi altor fenomene nedorite.
Cercetătorii britanici au constatat că, în doze moderate, vinul în mod eficient protejează organismul contra unuia dintre factorii principali, care contribuie la dezvoltarea ulcerului gastric şi ulcerului duodenal. Vinul previne infecţia cu bacteria Helicobacter pylori, dacă este consumat în cantitate de trei-şase pahare, în dependenţă de vârstă.
Doza zilnică de la unu la patru pahare de vin de masă, reduce cu 15-60% decesul din cauza insuficienţei coronariene, cu 70% – infarctul miocardic recurent, şi cu 50% reduce riscul de accident vascular cerebral. După o jumătate de oră după ce vinul a fost consumat, în corpul uman mor aproximativ 10 milioane de bacterii cauzatoare de boli.
Atunci când beţi vin, ţineţi minte că consumul excesiv de băuturi alcoolice este foarte dăunător pentru sănătatea dvs.!