ExpertPsihologia personalităţii. A fi fericit.

Psihologia personalităţii. A fi fericit.

Studiile recente ale medicilor, implicaţi în studiul creierului uman au arătat că fericirea – nu este un lucru mitic care nu se poate simţi fizic, dar destul de real, o substanţă măsurabilă care este în strânsă legătură cu depresia.

Iar impresia de existenţă a problemelor interminabile, greu de rezolvat, deseori ne sunt impuse de către mass-media. Încercaţi să priviţi mai puţin televizorul şi să citiţi articole politice, astfel sănătatea morală se va îmbunătăţi treptat. Acest lucru este dovedit in practica medicală.

Însă majoritatea oamenilor se simt nefericiţi, pentru că nu sunt conştienţi de faptul, că au putere asupra sentimentelor sale şi doar acceptă pasiv opiniile impuse de către alţii. Ah, cât de des suntem indignaţi de observaţiile aşa-numitor „prieteni”: de exemplu, „salariul tău este mizer,” eşti atât de grasă „, etc. Astfel ne supără aceste cuvinte, şi ne simţim nefericiţi, fără a observa toate lucrurile bune ce ne înconjoară.

Încercaţi să nu fiţi manipulaţi, de ce aţi decis că opinia altora este cea adevărată? În fine, dacă suferiţi din cauza celor care vă înconjoară- pur şi simplu schimbaţi anturajul, şi fiţi fericiţi. Întotdeauna aveţi dreptul de alege, şi alegerea vă aparţine. Dar până atunci nu trebuie să alegeţi- savuraţi ceea ce aveţi.

Dar, uneori, se pare că unii oameni se nasc norocoşi – totul li se primeşte, la toate au noroc. Pe când la alţii, fericirea se abate de la ei, chiar şi în lucrurile mici, oare o fi adevărat?

Cu mulţi ani în urmă cercetătorii britanici devin interesaţi de ce unele persoane apar întotdeauna la momentul potrivit şi la locul potrivit, în timp ce altele pierd întotdeauna şansa lor. S-a demonstrat că factorul decisiv în succesul sau eşecul este starea de spirit generală, abilitatea de a folosi cazul oportun.

Ca exemplu poate servi unul din experimente. Participanţilor li s-a înmânat câte un ziar şi le-au cerut să numere imaginile din el. Pe una dintre pagini a fost tipărit un aviz mare, tapat cu litere mari. Din el rezulta, că cei care îl vor observa vor fi recompensaţi cu o sumă substanţială. L-au observat, desigur, cei norocoşi, iar perdanţii au ratat oportuniatatea.

Norocoşii sunt mai relaxaţi şi mai extrovertiţi, se ataşează cu interes faţă de viaţa înconjurătoare, de aceea şi observă mai multe. Întotdeauna îşi ascultă intuiţia, permanent se aşteaptă la ceva mai mult şi sunt siguri că vor atinge scopul dorit, repede îşi revin după eşecuri, şi chiar şi aici pot vedea lucruri pozitive. Iată câteva sfaturi pentru cei care vor să devină mai norocoşi:
1. Ascultaţi-vă instinctele naturale, de cele mai dese ori acestea sunt corecte.
2. Fii deschis la noi experienţe, încearcă să depăşeşti rutina din fiecare zi.
3. Cel puţin zece minute pe zi, acordaţi atenţie amintirilor despre acele lucruri, care au avut succes.
4. Înainte de o întâlnire importantă sau conversaţie telefonică, prezentaţi-vă foarte fericit, pentru că norocul nu este altceva decât realizarea speranţei de sinestătător.

Astfel, psihologia modernă a confirmat încă o dată formula cunoscută nouă încă din copilărie, de Kozma Prutkov: „Dacă vrei să fii fericit, aşa să fie!”
Există câteva exerciţii psihologice pentru a face acest lucru.
– Simţiţi-vă fericit, lăsaţi această stare să domine corpul dumneavoastră, umerii îndreptaţi, zâmbiţi, simţiţi că prindeţi aripi, şi scântei în ochi …
– Şi acum, rămâneţi în această stare timp de 5 minute. Nu vă grăbiţi, intraţi treptat în această stare, ca şi cum în apa rece de mare. Iniţial va fi un pic neobişnuit, o nouă stare – este ca o haină nouă, organismul se deprinde cu aceasta treptat.
– Încercaţi să majoraţi timpul „fericirii „, pntru a ajunge la 15-20 de minute, adăugaţi abordări de dimineaţă şi de seară. Îmbogăţiţi organismul cu endorfine. Acest lucru este atât de plăcut şi util pentru sănătate.
– Apropo, atunci când deja aţi prins firul, puteţi să vă ocupaţi cu lucruri obişnuite, să spălaţi vesela, să plimbaţi câinele, să controversaţi cu persoana iubită: menţineţi această stare, menţineţi-o, şi obişnuiţi-vă să trăiţi în ea.
– Dar de ieşit din starea „fericirii” nu este necesar. Dacă veţi uita să faceţi acest lucru, la sfârşitul celor 15 minute planificate, nu este nimic straşnic!

Cum să ne învăţăm să fim fericiţi? După cum afimă psihologii, pentru început este nevoie să se respecte câteva reguli de bază:
1. Întotdeauna aşteptaţi-vă doar la ce-i mai bun. Încercaţi să evitaţi orice emoţii negative şi, cel mai important, nu le creaţi singuri. Credeţi-mă, acest lucru îl vor face cu succes alţii pentru dvs. Învăţaţi-vă să creaţi o bună dispoziţie, indiferent de timpul de afară şi starea emotivă.
2. Zâmbiţi mai des, chiar dacă faceţi aceasta pentru sine. Optimiştii şi persoanele fericite zâmbesc foarte des. Priviţi străinii- de obicei au imagine de persoane de succes, şi zâmbesc incontinuu. În plus, medicii au demonstrat de mult că încordarea muşchilor faciali, din timpul zâmbetului transmite creierului semnale specifice, care acţionează spre centrul plăcerii, astfel se ridică dispoziţia.
3. Încercaţi să trăiţi prezentul şi să-l savuraţi … Doar, de obicei starea de spirit perfectă şi fericirea, sunt formate din mai multe lucruri mici şi dragi. Încercaţi să nu supăraţi pe alţii şi nici pe sine însuşi. Prindeţi momentele frumoase din viaţă!
4. Propuneţi-vă un scop nobil. Omul care are un scop în viaţă, se simte mult mai încrezut. Şi nu vă faceţi griji dacă nu se poate realiza imediat – obiectivul poate coincide cu visul dorit. Principalul lucru este de a face fie şi câte un mic pas în fiecare zi.
5. Iubiţi! Nu refuzaţi nici într-un caz bucuriile de dragoste. Nu sacrificaţi fericirea personală de dragul banilor şi carierei. Amintiţi-vă: dragostea luminează vieţile noastre şi curăţă sufletul, făcându-l mai curat. Întotdeauna va exista o persoană, care îţi va răspunde cu reciprocitate şi va aprecia atitudinea ta.

Una din poruncile lui Isus este „iubeşte aproapele tău ca pe tine însuţi”, dar oare, vă iubiţi pe sine însuvă? Reţineţi, că doar iubindu-vă veţi fi în măsură să oferiţi dragoste celor din jur.

Latest news

Servicii de brokeraj pentru persoane fizice și juridice: Cum să simplifici procesul de vămuire

Serviciile de brokeraj joacă un rol esențial în succesul importului și exportului de mărfuri. Dacă dorești să economisești timp...

Transportul de containere: Ce este și cum să alegi un transportator de încredere?

Transportul de containere este una dintre cele mai populare și eficiente metode de transport a mărfurilor la nivel global....

Pasiunea pentru muzica populară – o călătorie între tradiție și inovație: Povestea Mihaelei Garbuzov

Mihaela Garbuzov este o tânără interpretă de muzică tradițională. Aceasta s-a remarcat încă de la o vârstă fragedă prin...

Magazinul TATA Agro-Moto din Moldova își deschide porțile pentru fermierii din regiune!

În 2024, un magazin specializat al companiei ucrainene Tata Agro-Moto și-a deschis porțile în Moldova. Evenimentul oficial a avut...

Must read

Rolete și porți secționale: specificul pieței din Moldova

Lumea modernă, inclusiv a noastră – din spațiul moldovenesc,...

Omtek: Oferim calitate, fiabilitate și maxime posibilități

O casă nu prea mare, cu doua etaje, situata...

You might also likeRELATED
Recommended to you