ExpertCum să fiţi mulţumit de sine însuşi.

Cum să fiţi mulţumit de sine însuşi.

Uneori, după finalizarea unui anumit lucru, nu ne simţim mulţumiţi ci contrar – asupriţi şi în depresie. Uneori lucrurile nu merg bine, aşa cum ne aşteptăm, şi acest lucru poate fi cauzat de mai multe motive. Cu toate acestea, unul dintre cele mai importante – aşteptări nerealiste.

Ei pot apărea de oriunde. Dar în cea mai mare parte vin din afară – de la alte persoane, de exemplu. Acest lucru ne împiedică să percepem în mod adecvat rezultatele activităţilor sale, şi, prin urmare, să ne bucurăm de ele. Cum putem evita acest lucru, citiţi în continuare:

1.Axaţi-vă pe acţiuni, şi nu pe rezultate

Concentrându-se doar asupra rezultatului este cea mai sigură modalitate de a cădea în depresie. Pentru că rezultatele – reprezintă ceea ce noi nu suntem în măsură să influenţăm.

Noi trebuie să ne concentrăm în primul rând pe acţiunile proprii, pentru că ele sunt ceea cu ce putem manevra noi singuri, şi nimeni altcineva.

În loc să vă faceţi griji din cauza rezultatelor eşuate, mai bine gândiţi-vă ce aţi făcut greşit şi de ce rezultatele nu au fost cele la care v-aţi aşteptat. Doar că nu ar trebui să vă mustraţi: „Dacă aş fi făcut în acest mod (a), aşa fi …” ci analizând cu raţionalitate.

2. Nu luaţi lucrurile prea în serios.

Deseori ajungem la astfel de stări, în care toate lucrurile încep să ne supere, ne confruntăm cu faptul că ceva nu funcţionează, cădem în depresie. Trataţi toate acţiunile dumneavoastră, indiferent realizări sau eşecuri, cu uşurinţă, cu o doză de umor. E doar un moment din viaţă, şi el în curând va fi dat uitării. A încinge atmosfera – înseamnă mai mult şi mai mult să vă împotmoliţi în situaţii negative, închizând astfel toate uşile. Pur şi simplu fiţi liberi, imaginaţi-vă aceste împrejurări în formă de jocuri, din care întotdeauna puteţi găsi ieşire; un alt mod este de a găsi plăcerea în ceea ce faceţi. Simţiţi cât de uşor este de a respira adânc.

3. Nu vă comparaţi cu alţii

Studiile recente au arătat că cei mai mulţi oameni nu sunt atât de interesaţi, cât de mult câştigă, ci, mai important, cât de mult câştigă în comparaţie cu altcineva şi modul în care sunt priviţi în ochii altora. Aceasta este psihologia oamenilor – de a se compara cu alţii. Compararea de obicei, se dezvoltă în două scenarii:
• Vă pedepsiţi pentru ceea că sunteţi mai rău decât oricine altcineva.
• Vă autoevaluaţi în comparaţie cu cei care au situaţie mai rea. Aici pericolul constă în faptul că va fi mai dureroasă căderea.
Nu vă comparaţi cu alţii, ci învăţaţi de la ei, puneţi în aplicare obiectivele lor.

4. Concentraţi-vă pe modul în care să vă placeţi sie înşişi, nu altor persoane.

Una dintre principalele cauze ale stresului – emoţii constante privind ceea ce cred despre noi persoanele din anturaj. Încercând să satisfacem aşteptările altor oameni, trăim vieţile altora. În timp ce ale noastre trec iremediabil.

Urmaţi idealurile dumneavoastră, faceţi doar ceea ce doriţi, indiferent de modul în care vor privi aceasta alte persoane.

5.Educaţi-vă o mentalitate a abundenţei

Mentalitate a deficitului – este atunci când crezi că oportunităţile şi posibilităţile sunt limitate, precum şi succesul altora- este cu o şansă mai puţin pentru dvs. Cu cât aveţi în jur mai mulţi oameni de succes, cu atât vă simţiţi mai rău. Mentalitatea abundenţei sugerează că posibilităţile sunt nelimitate, resursele sunt inepuizabile, şi există loc pentru toată lumea. Atunci succesele altora nu vor mai fi pierdere pentru dvs.

6. Faceţi eşecul- prietenul vostru.

Insuccesul – o parte normală a succesului în viaţă. De facto, acesta este prietenul oamenilor de succes. Sună ciudat?

În primul rând, eşecul nu are loc la cei care nu au făcut nimic – şi anume, un om pasiv, amorf. Cu cât încercaţi mai mult, cu atât veţi avea mai multe eşecuri, erori, rupturi, etc. Şi toate acestea construiec experienţa dumneavoastră de nepreţuit.

7. Priviţi înapoi

Mişcarea înainte – aceasta este o poziţie bună, dar să priviţi înapoi uneori este util. Aceasta este o oportunitate de a evalua realizările, să recunoaşteţi succesele pentru a ţine cont de o eventuală eroare. Şi să simţiţi cât de mult aţi evoluat.

8. Cultivaţi Entuziasmul

Entuziasm – principalul lucru care ne motivează în viaţă. Poate fi dificil de a-l salva, dar cu cât este sarcina mai dificilă, cu atât mai mare este dorinţa de a o rezolva. Prindeţi acest hazard, nu lăsaţi obstacolele să-l stingă.

Latest news

CreditPrime увеличил лимит кредитования с 50 000 до 70 000 MDL

CreditPrime продолжает укреплять свои позиции на финансовом рынке, оставаясь в поиске новых способов удовлетворения меняющихся потребностей своих клиентов. Благодаря стремлению...

Краудфандинг: Демократизация финансирования и воплощение идей

В последние десятилетия краудфандинг стал непременным элементом современного финансового ландшафта, предоставляя возможность миллионам людей по всему миру реализовывать свои...

1xbet официальный сайт

1xbet - это популярная онлайн-платформа для ставок и азартных игр, предлагающая множество возможностей для любителей спорта и казино. В...

Особенности и преимущества использования Apple Pay в Молдове

В 2022 году сервис Apple Pay стал доступным в Молдове. Это специальная система, которая позволяет вместо банковских карт использовать...

Must read

Rolete și porți secționale: specificul pieței din Moldova

Lumea modernă, inclusiv a noastră – din spațiul moldovenesc,...

Omtek: Oferim calitate, fiabilitate și maxime posibilități

O casă nu prea mare, cu doua etaje, situata...

You might also likeRELATED
Recommended to you