ExpertAlegerea instalaţiilor de condiţionare a aerului în Moldova

Alegerea instalaţiilor de condiţionare a aerului în Moldova

Vine vara. Este timpul de meditat referitor la cumpărarea instalaţiei de condiționare a aerului. Ele sunt numeroase pe piaţa bunurilor de consum. Să stabilim posibilele tipuri de instalaţii de condiţionare a aerului.

Cel mai populare datorită ieftinătăţii sale relative şi uşurinţa instalării se consideră instalaţiile de condiţionare a aerului care sunt montate în rama ferestrei, aşa-numitele „aparate pentru ferestre”. Ele oferă aer proaspăt direct din stradă. Asemenea instalaţii de condiţionare a aerului se pot cumpăra cu 150-200 de dolari. Trebuie de menţionat şi dezavantajele acestui tip: o gamă de modele învechită, rama ferestrei cu o deschidere specială, lucru destul de zgomotos din cauza aflării compresorului instalaţiei de condiţionare a aerului în cameră.

De o popularitate neschimbată în rândul clienţilor se bucură instalaţiile de condiţionare a aerului portabil. Acest lucru se datorează faptului că astfel de instalaţii nu necesită montaj special. Chiar şi un nespecialist îl poate instala cu uşurinţă. Aparatul de condiţionare a aerului se mişcă pe roti. Furtunul de emitere a aerului fierbinte este plasat în fereastra sau într-o gaură din perete care iese în stradă. Instalaţia de condiţionare a aerului este uşor de utilizat, uşor de transportat. Dezavantajul constă în lungimea furtunului de aproximativ un metru şi jumătate. Aceste instalaţii de condiţionare a aerului în Moldova se pot cumpăra cu preţul de 400-600 de dolari.
O categorie mai avansată şi mai universală a aparatelor de condiţionare a aerului este sistemul split. În marea majoritate ele sunt montate pe perete. În componenţa lor intră două blocuri. Afara este instalată unitatea cu compresor iar unitatea interioară – în cameră. Sistemul este echipat cu o unitate de control de la distanţă, care permite de a configura temperatura dorită, direcţia fluxului de aer. Sistemele split sunt de obicei echipate cu funcții de conectare şi deconectare automată, sunt echipate cu filtre de curăţare a aerului din interiorul camerei. În sistemele split freonul este utilizat în calitate de stabilizator al temperaturii.

Sistemul multi-split permite conectarea la o unitate externă până la cinci sau şase blocuri interioare. Datorită acestui fapt sistemul este extrem de eficient si destul de economic. Componentele interne ale sistemului multi-split se diferenţiază în dependenţă de locul de instalare.

Cele mai populare şi mai răspândite instalaţii de condiţionare a aerului de perete au o unitate internă care este instalată în spaţiul din jurul plafonului camerei. Unitatea externă este montată sub fereastră în partea străzii. Instalaţiile de condiţionare a aerului de perete sunt suficient de puternice şi capabile să diminueze temperatura camerei până la şaptezeci de metri pătraţi. Acest tip de instalaţii poate fi achiziţionat cu o sumă de circa cinci sute de dolari.

Nu mai puţin populare sunt instalaţiile de condiţionare a aerului prin canale. Unitatea sa interioară este montată în spaţiul dintre plafonul suspendat şi cel principal al camerei. În acelaşi spaţiu este instalat sistemul de conducte. Aceste aparate de condiţionare a aerului oferă un flux de aer curat. Puterea acestuia depăşeşte puterea celor de perete. Aparatul de aer condiţionat prin canale este capabil să răcească nu numai un apartament cu patru camere, dar şi o căsuţă de ţară. Costul acestei instalaţii de aer condiţionat variază în jurul a două mii de dolari.

O altă varietate a sistemului multi-split este aparatul de condiţionare a aerului de tip casetă. El este, de asemenea, montat în spaţiul dintre podul suspendat şi cel principal. Partea deschisă a aparatului este acoperită cu o plasă cu jaluzele. După puterea sa acest tip este echivalent cu trei instalaţii de condiţionare de perete.

Aparatul de condiţionat podea-plafon este similar cu cel de tip casetă, dar pentru instalare el nu necesită un plafon suspendat. Jaluzele verticale ale instalaţiei oferă posibilitatea de a controla direcţia curentului de aer condiţionat. Acest tip de condiţionare este deosebit de potrivit pentru zonele cu geometrie complexă, datorită capacităţii sale de a distribui uniform aerul în întreaga cameră.

Cele mai populare din lume sunt aparatele de condiţionare a aerului DAIKIN. Această companie are o jumătate de secol de experienţă de succes în elaborarea şi producerea echipamentelor de control climatic. Produselor acestei firme le este caracteristică durata lungă de funcţionare, eficienţa energetică, fiabilitate, diverse funcţii suplimentare.

Latest news

CreditPrime увеличил лимит кредитования с 50 000 до 70 000 MDL

CreditPrime продолжает укреплять свои позиции на финансовом рынке, оставаясь в поиске новых способов удовлетворения меняющихся потребностей своих клиентов. Благодаря стремлению...

Краудфандинг: Демократизация финансирования и воплощение идей

В последние десятилетия краудфандинг стал непременным элементом современного финансового ландшафта, предоставляя возможность миллионам людей по всему миру реализовывать свои...

1xbet официальный сайт

1xbet - это популярная онлайн-платформа для ставок и азартных игр, предлагающая множество возможностей для любителей спорта и казино. В...

Особенности и преимущества использования Apple Pay в Молдове

В 2022 году сервис Apple Pay стал доступным в Молдове. Это специальная система, которая позволяет вместо банковских карт использовать...

Must read

Rolete și porți secționale: specificul pieței din Moldova

Lumea modernă, inclusiv a noastră – din spațiul moldovenesc,...

Omtek: Oferim calitate, fiabilitate și maxime posibilități

O casă nu prea mare, cu doua etaje, situata...

You might also likeRELATED
Recommended to you