ExpertCarne de miel în stil mexican

Carne de miel în stil mexican

Pentru a simţi aroma acestei ţări îndepărtate nu este neapărat să părăsim propria bucătărie. Aromele, de fapt, se vor face simţite, cu excepţia cazului în care nasul este înfundat.

Deci, să începem. Luăm în jur de 800 de grame de carne de miel dezosată. Ceapă, trei căţei de usturoi, trei bastoane de renumitul ardei iute chili, o legătură de salată verde (nu economisiţi pe salată!). Toate acestea se mărunţesc cu atenţie. Se adaugă, de asemenea, coriandru – cel mai bine ar fi să se taie cu un foarfece de bucătărie – opt linguri. Ulei vegetal: 2 linguri. Avocado şi roşii – fiecare într-un singur exemplar. Câte 100 de grame de vin alb sec şi suc de ananas. 2 linguri de suc de lămâie. Sare.

Carnea de miel se tăie în bucăţi subţiri, în jumătate – cea mai bună opţiune pentru o cina romantică. Imediat, separat se pune umplutura pregătită din timp – aceasta este ceea ce s-a mărunţit anterior, în următoarele proporţii: câte o lingură de cele două sucuri, 2 de coriandru mărunţit, un baston de chili – în acelaşi fel mărunţit, şi jumătate din usturoiul pregătit.

Tot ce rămâne, după această procedură, se amestecă bine şi se adaugă sare după gust. Restul de amestec se va numi suc de marinat, în care, se va înveli carnea şi ceapa, apoi li se va oferi ocazia de a se absorbi reciproc timp de cel puţin o oră. Acum – timpul pentru a pregăti decorarea bucatelor, pentru a le face să pară ca un cadou. Pentru aceasta trebuie să depunem unele eforturi. Se curăţă avocado astfel încât să nu rămână nici o urmă de sâmburi şi coajă. Ceea ce a rămas – se taie în bucăţi mici, se adaugă roşiile, care, de asemenea trebuie să fie mărunţite fără milă.

Apoi – vine rândul, sucului de marinat. Se amestecă. Farfuria , pe care se pune această capodoperă culinară, binevenită oricărui bărbat (nu neapărat mexican), care se simte în suflet cât de puţin macho, poate fi decorată din timp, pe toată suprafaţa, cu salată verde şi sos de marinat.

Acum, au rămas doar nişte fleacuri: se rumeneşte carnea. Şi într-adevăr nu este dificil: se scoate din sucul de marinat, şi se prăjeşte pe ambele părţi (nu mai mult de trei minute pentru fiecare procedură). Apoi se unesc cele două bucăţi şi se lasă în intimitate pe tigaie încă câteva minute. Acum se poate pune acest cuplu pe centrul farfuriei.

Carnea de miel se asociază foarte bine (din punct de vedere al bărbaţilor) cu o sticlă de tequila –nu este necesar să se consume în întregime. Dacă aveţi o pălărie sombrero – este timpul să o oferiţi bărbatului. Nu va fi contra. O astfel de atenţie culinară, din partea unei femei, va face orice bărbat să se simtă macho.

Latest news

Servicii de brokeraj pentru persoane fizice și juridice: Cum să simplifici procesul de vămuire

Serviciile de brokeraj joacă un rol esențial în succesul importului și exportului de mărfuri. Dacă dorești să economisești timp...

Transportul de containere: Ce este și cum să alegi un transportator de încredere?

Transportul de containere este una dintre cele mai populare și eficiente metode de transport a mărfurilor la nivel global....

Pasiunea pentru muzica populară – o călătorie între tradiție și inovație: Povestea Mihaelei Garbuzov

Mihaela Garbuzov este o tânără interpretă de muzică tradițională. Aceasta s-a remarcat încă de la o vârstă fragedă prin...

Magazinul TATA Agro-Moto din Moldova își deschide porțile pentru fermierii din regiune!

În 2024, un magazin specializat al companiei ucrainene Tata Agro-Moto și-a deschis porțile în Moldova. Evenimentul oficial a avut...

Must read

Rolete și porți secționale: specificul pieței din Moldova

Lumea modernă, inclusiv a noastră – din spațiul moldovenesc,...

Omtek: Oferim calitate, fiabilitate și maxime posibilități

O casă nu prea mare, cu doua etaje, situata...

You might also likeRELATED
Recommended to you