ExpertCarne de miel în stil mexican

Carne de miel în stil mexican

Pentru a simţi aroma acestei ţări îndepărtate nu este neapărat să părăsim propria bucătărie. Aromele, de fapt, se vor face simţite, cu excepţia cazului în care nasul este înfundat.

Deci, să începem. Luăm în jur de 800 de grame de carne de miel dezosată. Ceapă, trei căţei de usturoi, trei bastoane de renumitul ardei iute chili, o legătură de salată verde (nu economisiţi pe salată!). Toate acestea se mărunţesc cu atenţie. Se adaugă, de asemenea, coriandru – cel mai bine ar fi să se taie cu un foarfece de bucătărie – opt linguri. Ulei vegetal: 2 linguri. Avocado şi roşii – fiecare într-un singur exemplar. Câte 100 de grame de vin alb sec şi suc de ananas. 2 linguri de suc de lămâie. Sare.

Carnea de miel se tăie în bucăţi subţiri, în jumătate – cea mai bună opţiune pentru o cina romantică. Imediat, separat se pune umplutura pregătită din timp – aceasta este ceea ce s-a mărunţit anterior, în următoarele proporţii: câte o lingură de cele două sucuri, 2 de coriandru mărunţit, un baston de chili – în acelaşi fel mărunţit, şi jumătate din usturoiul pregătit.

Tot ce rămâne, după această procedură, se amestecă bine şi se adaugă sare după gust. Restul de amestec se va numi suc de marinat, în care, se va înveli carnea şi ceapa, apoi li se va oferi ocazia de a se absorbi reciproc timp de cel puţin o oră. Acum – timpul pentru a pregăti decorarea bucatelor, pentru a le face să pară ca un cadou. Pentru aceasta trebuie să depunem unele eforturi. Se curăţă avocado astfel încât să nu rămână nici o urmă de sâmburi şi coajă. Ceea ce a rămas – se taie în bucăţi mici, se adaugă roşiile, care, de asemenea trebuie să fie mărunţite fără milă.

Apoi – vine rândul, sucului de marinat. Se amestecă. Farfuria , pe care se pune această capodoperă culinară, binevenită oricărui bărbat (nu neapărat mexican), care se simte în suflet cât de puţin macho, poate fi decorată din timp, pe toată suprafaţa, cu salată verde şi sos de marinat.

Acum, au rămas doar nişte fleacuri: se rumeneşte carnea. Şi într-adevăr nu este dificil: se scoate din sucul de marinat, şi se prăjeşte pe ambele părţi (nu mai mult de trei minute pentru fiecare procedură). Apoi se unesc cele două bucăţi şi se lasă în intimitate pe tigaie încă câteva minute. Acum se poate pune acest cuplu pe centrul farfuriei.

Carnea de miel se asociază foarte bine (din punct de vedere al bărbaţilor) cu o sticlă de tequila –nu este necesar să se consume în întregime. Dacă aveţi o pălărie sombrero – este timpul să o oferiţi bărbatului. Nu va fi contra. O astfel de atenţie culinară, din partea unei femei, va face orice bărbat să se simtă macho.

Latest news

Бизнес в цифрах: как аналитика помогает принимать точные решения и не действовать “на ощупь”

Введение Многие руководители в Молдове управляют бизнесом “на ощущениях”: кажется, продажи растут, по отзывам всё хорошо, вроде бы реклама работает.Но...

Доверие — новая валюта: как бизнесу выстраивать репутацию в цифровую эпоху

Введение Сегодня клиенты выбирают не только по цене и продукту — они выбирают по доверию.Даже самые сильные компании теряют клиентов,...

Маркетинг с умом: как инвестировать минимум и получить максимум

Введение В условиях ограниченного бюджета бизнесу легко попасть в ловушку «маркетинг не работает». Особенно в Молдове, где бюджеты малого и...

От Excel к системе: как цифровизация процессов даёт конкурентное преимущество в Молдове

Введение Многие молдавские компании — особенно малый и средний бизнес — по-прежнему ведут ключевые процессы в Excel и блокнотах. Это...

Must read

Бизнес в цифрах: как аналитика помогает принимать точные решения и не действовать “на ощупь”

Введение Многие руководители в Молдове управляют бизнесом “на ощущениях”: кажется,...

Доверие — новая валюта: как бизнесу выстраивать репутацию в цифровую эпоху

Введение Сегодня клиенты выбирают не только по цене и продукту...

You might also likeRELATED
Recommended to you