Există în bucătăria mexicană, un fel de mâncare minunat – „iepure beat”. Carnea dietică combinată cu legume, condimente şi bere, nu doar arată apetisant, dar şi are un gust minunat. Doar că mexicanii nu adaugă bere, ci ceva mai tare, şi anume, pulque sau tequila, dar noi ne vom limita la bere.
Să începem. Avem nevoie de:
• Iepure – 1 buc. (800-900 gr.)
• Usturoi -1 căpăţână.
• Maioneză 40% – 250 gr.
• Pătrunjel.
• Bere blondă – 1 sticlă.
• Ceapă – 2-4 bucăţi
• Morcov – 2-3 bucăţi
• Condimente (sare, piper – după gust)
• Pastă de tomate – 2 linguri sau roşii proaspete – 2-3 bucăţi.
Se preparăm carnea. Carnea se spală şi se taie în bucăţi. Frecăm bucăţile de carne cu usturoi pisat, sare, şi piper (după gust), apoi ungem carnea de iepure cu maioneză şi o lăsăm la marinat timp de 1-1,5 ore.
În timp ce carnea se marinează, tăiem mărunţel ceapa şi radem morcovii pe răzătoare. Când carnea s-a marinat, o punem într-un cazan fierbinte sau tigaie adâncă şi prăjim 5-10 min. Adăugăm ceapa şi morcovul şi mai prăjim puţin timp. Apoi se toarnă berea, astfel încât carnea să fie acoperită, şi înăbuşim iepurele pe foc mic aproximativ 1,5- 2 ore, uneori amestecând. Înainte de a fi aproape pregătită, adăugăm la aceasta câteva linguri de pastă de tomate sau câteva roşii proaspete, presărăm cu pătrunjel şi mărar, de asemenea putem adăuga şi ceapă verde. „Iepure beat” este pregătit!!! Se serveşte cu o varietate de garnituri, dar cel mai bine s-ar potrivi piureul de cartofi sau hrişca. Poftă bună!