LifeStyleCum să ajungi în Europa mai ieftin, mai repede...

Cum să ajungi în Europa mai ieftin, mai repede şi mai confortabil

Analizăm cele mai atractive opțiuni de călătorie în Lumea Veche

Europa de Vest este una dintre cele mai populare destinaţii turistice pentru cetăţenii noştri. Şi acest fapt este şi de înţeles. Unii sunt atraşi de stradele şi arhitectura europeană. Alţii preferă staţiuni de vacanţă sau un shopping bun şi de calitate.

Cum să ajungi în Europa mai ieftin, mai repede şi mai confortabil

Totuşi, Europa este vizitată nu numai de turişti. Nu este un secret pentru nimeni faptul, că tot mai mulţi cetăţeni ai Republicii Moldova pleacă în ţările Vestice în scop de muncă. Mai mult, tinerii aleg să-şi facă studiile superioare în universităţile europene, considerându-le mai bune decât cele post-sovietice. Şi e mai uşor să îi vizitezi, decât să aştepţi când ei se vor întoarce acasă.

Aşa, sunt mai multe motive de a merge în Europa. Şi totuşi, se pune întrebarea, cum ar fi mai bine de organizat o astfel de călătorie? Să fim sinceri: situaţia financiară a multor concetăţeni lasă de dorit. Însă, chiar şi cei, care au resurse necesare, nu se grăbesc să le cheltuie la întâmplare. Astfel, noi am decis să aflăm, care ar fi cele mai eficiente şi, în acelaşi timp, cele mai confortabile metode de a ajunge în statele Europene. Drept punct de reper ne va servi Italia de Nord.

Sunt câteva motive, pentru care am ales Italia, şi anume zona ei nordică. În primul rând, conform sondajelor, cetăţenii Republicii Moldova acordă cea mai mare atenţie anume obiectivelor turistice italiene în discuţii despre călătoriile în străinătate. În al doilea rând, Italia de Nord este amplasată cu grijă drept în mijlocul Europei. Aşa, calculele vor fi cât mai posibil de corecte. Mai mult, în condiţii actuale, mulţi moldoveni lucrează anume în Italia. Vom analiza câteva posibilităţi de călătorie din Chişinău la Milano. Deci…

Autobuzul

Mai este încă o metodă bună de a ajunge în Europa, și acum vă vom relata despre ea. Este vorba de rute de autobuz. În Republică bântuie multe stereotipuri legate de aceasta variantă de călătorie, însă ea poate deveni una dintre cele mai reușite, dacă va fi abordată corect.
Nu aveți încredere? Din contra, drumul din Chișinău la Milano cu autobuzul costă aproximativ 70 de euro. Cel puțin, acesta este prețul la bilet, oferit de compania Incom, care organizează astfel de călătorii deja de 15 ani. E mai ieftin, comparativ cu avionul. Autobuzul se pornește direct din Chișinău, deci nu este nevoie de cheltuieli suplimentare pentru a ajunge la aeroport. Mai mult, în preț sunt incluse ceai, cafea și chiar prânzul.

Cum să ajungi în Europa mai ieftin, mai repede şi mai confortabil

Mai sunt și alte avantaje. De exemplu, spre deosebire de mașină, nu este nevoie de a fi la volan. Astfel, pasagerul poate să citească o carte sau să doarmă. Mai mult, în timpul călătoriei se oferă destul timp pentru a admira peisajul la fereastră. Iar, datorită faptului că sunt preponderent folosite mijloace de transport europene (de exemplu, compania Incom are la dispoziție autobuzele Setra și Neoplan), călătoria este confortabilă și sigură.

Alt avantaj al autobuzului este faptul că acestea oferă și servicii de curierat, dacă apare necesitatea de a transmite ceva. Luând în considerare, că el parcurge întregul traseu într-o zi, coletul poate fi transmis mai repede, decât prin poștă sau DHL.

Mai mult, companiile de transport câștigă din aceste livrări. Astfel, e în avantajul lor ca coletul să ajungă repede și fără probleme.

Un alt avantaj se evidențiază în momentul trecerii controlului vamal. Desigur, regulile de intrare în Europa sunt identice pentru toți. Totuși, probabilitatea că vameșul va face un control aspru este mai mică, deoarece controlul trece simultan un grup mare de pasageri, și nu fiecare individ aparte.

Cum să ajungi în Europa mai ieftin, mai repede şi mai confortabil

Este adevărat și faptul că aceste curse internaționale de autobuze au și dezavantaje. Avionul rămâne a fi mai rapid, iar călătoria la Milano cu autobuzul durează nu mai puțin de 28 de ore din cauza vamei. În al doilea rând, autobuzul nu va fi potrivit pentru toți călători. Însă mulți pasageri cu copii aleg într-un final autobuzul sau decid să-i lase pe cei mici cu șoferul, în bază de procură. Ultimii vor avea grijă de copii și îi vor aduce la destinație în siguranță.

Pe de altă parte, timpul îndelungat este compensat de prețul biletului, mâncarea și alte posibilități și confort. Să nu uităm că unii au frica de a zbura cu avionul. Așa, această opțiune va fi cea mai potrivită pentru tineri, studenți, pensionari și cei, care nu vrea sau nu are posibilitatea să călătorească cu avionul, și dorește să economisească bani.

Avionul

Zborul cu avionul ar fi cea mai evidentă modalitate de a parcurge distanţe mari în timp scurt. Şi această metodă ar fi şi una dintre cele mai populare. Avantajele sunt evidente: ajungi în Italia în câteva ore în condiţii confortabile. Asta, dacă nu ai frică de a zbura cu avionul. Totuşi, mulţi subestimează neajunsurile evidente ale avionului în calitate de mijloc de transport. În primul rând, bilete de avion sunt destul de scumpe. De exemplu, zborul din Chişinău spre Milano ar costa 260 euro de persoană, cu posibilitatea transportării bagajului de cală de 23 kg.

În al doilea rând, mulţi din greşeală nu includ în cheltuieli de bază costul transferului până la aeroport şi alte plăţi adiţionale. De exemplu, taxi până la aeroport din centrul Chişinăului costă aproximativ 5 euro. Iar din aeroportul din Milano până în centrul oraşului, pasagerii sunt transportaţi într-un tren confortabil. Totuşi, el nu este deloc ieftin, dacă să ne racordăm la standardele noastre, iar preţul biletului ajunge la 13 euro. În plus, mai apare şi necesitatea de a procura mâncare în drum. Desigur, călătorii sunt hrăniţi şi în avion, dar acele gustări uşoare nu pot înlocui un prânz sănătos.

Cum să ajungi în Europa mai ieftin, mai repede şi mai confortabil

Mai este încă un dezavantaj, şi anume – controlul de paşapoarte. Nu aveţi cum să evitaţi această procedură la orice traversare a frontierei, însă în aeroport fiecare pasager va fi supus controlului în mod individual. În plus, veţi fi obligaţi să prezentaţi rezervarea la hotel, biletul de întoarcere și 50 de euro pentru fiecare zi de ședere. Astfel, zborul devine mult mai costisitor, decât pare inițial. Desigur, unii cetățeni vor accepta anume acest transport, cu viteza de deplasare a căruia nu se compară nimic.

Automobilul

A doua modalitate populară de călătorie în Europa este cea cu mașina. Varianta respectivă are, la fel, mai multe avantaje. În primul rând, călătorul poate lua mai multe bagaje, spre deosebire de avion, unde totul se limitează la un bagaj de 20-25 kg. În al doilea rând, călătoria cu automobilul devine mult mai avantajoasă, dacă șoferul este însoțit de mai multe persoane. Cu cât mai mulți, cu atât mai bine. Și, în al treilea rând, automobilul oferă posibilitatea să admiri țara străină, și nu doar norii văzuți prin hublou. Pentru cei, care pleacă în concediu în Europa, ultimul avantaj ar fi cel mai bun argument să opteze pentru automobil.

Cum să ajungi în Europa mai ieftin, mai repede şi mai confortabil

Totuși, călătoria cu maşina are și câteva dezavantaje. În primul rând, nu toți dispun de un automobil personal. Și chiar dacă acesta există, o astfel de călătorie devine anevoioasă. Chiar dacă sunt doi șoferi, ambii ajung până la locul de destinație obosiți. În al doilea rând, dezavantajul ar fi cheltuieli de combustibil, prețul căruia în Europa este de 1,5 ori mai mare decât în Moldova. În plus, vor mai apărea și drumuri cu plată. Călătorul va mai avea nevoie să mănânce și să se oprească pe noapte la un motel, ceea ce presupune cheltuieli suplimentare. Și să nu uităm de asigurarea, care trebuie făcută separat pentru țările Europene.

Astfel, această opțiune este atractivă doar atunci, când decizi să călătorești cu prieteni sau dacă vezi în turism aventuri. În caz contrar, poate ar fi nu numai mai rapid, dar și mai avantajos, de ales avionul.

Tragem concluzii. Există mai multe metode de a ajunge în Europa, și fiecare are avantajele și dezavantajele sale. Cel mai rapid ar fi avionul. Însă această opțiune este cea mai scumpă și ar fi utilă doar anumitor categorii de pasageri. Cel mai plăcut este automobilul. Dar mașina s-ar potrivi doar pentru aventurieri, cei care pleacă cu prieteni și sunt în stare să cheltuie resurse financiare suplimentare pentru combustibil, asigurare și drumuri.

Cel mai bun raport preț/calitate oferă autobuzul. Însă aici călătorul trebuie să fie pregătit, că drumul va dura mai mult de o zi. Astfel, această opțiune nu va fi avantajoasă pentru toți. Până la urmă, turistul decide ce transport ar satisface toate necesitățile sale. E important de reținut următoarele: doar Dvs. decideți, ce metodă de transport să alegeţi.

Dacă ți-a plăcut articolul, distribuie-l prietenilor tăi. Apasă aici

Cum să ajungi în Europa mai ieftin, mai repede şi mai confortabil

Latest news

10 Мифов про аллергию

Аллергия - очень распространенное явление, и, по оценкам, примерно каждый третий человек страдает тем или иным видом аллергии. В...

Cum corect sa alegem produsele cosmetice?

Cand folosim produsele cosmetice coreene , este important sa stim carateristicile si ingredientele, ca sa nu fie efect invers....

Почему подгузники вызывают раздражение и как предотвратить дискомфорт?

После покупки новых подгузников на теле малыша появляется сыпь и раздражения — это распространенная проблема, с которой сталкиваются многие...

Помощь при лечении наркозависимости: Когда необходимо обратиться за помощью в ADOMED

Согласно данным статистики, наркомания — одно из наиболее распространенных пагубных заболеваний, которое касается всех слоев населения. Эта проблема может...

Must read

Rolete și porți secționale: specificul pieței din Moldova

Lumea modernă, inclusiv a noastră – din spațiul moldovenesc,...

Omtek: Oferim calitate, fiabilitate și maxime posibilități

O casă nu prea mare, cu doua etaje, situata...

You might also likeRELATED
Recommended to you