ExpertCălătorie virtuală în Cehia

Călătorie virtuală în Cehia

Articolul este dedicat descrierii obiectivelor turistice din Cehia.

Cehia este o ţară a contrastelor? Probabil! După toate, aceasta combină ornamentarea excesivă a cartierelor cu domurile frumoase ale catedralelor vechi şi faţadele vilelor moderne. Cehia este o ţară a optimismului? Se poate spune şi aşa, pentru că atmosfera de bucurie şi tradiţiile calde de ospitalitate persistă în aer. Atitudinea grijulie faţă de monumentele de arhitectură au atribuit Cehia la una dintre cele mai frumoase ţări din Europa, iar capitala ei – la una dintre capodoperele iscusinţei arhitecturale.

Clima blândă a Cehiei, peisajele frumoase şi numeroasele monumente determină această ţară să fie atractivă pentru turiştii din întreaga lume. Oamenii au tendinţa de a veni în Cehia, ca să se atingă de istoria veche a acestui stat, să schieze pe munţii înzăpeziţi sau pur şi simplu să se relaxeze şi să se umple de impresii noi, eliberând spiritul său de tot ce este negativ.

Prin urmare, fără a pierde vreo secundă din timpul preţios, haideţi să ne cufundăm în lumea minunată a obiectivelor turistice din Cehia. Iată ce recomandăm să vizitaţi într-o călătorie prin Cehia. Acordaţi atenţie frumuseţii remarcabile a bisericilor şi catedralelor, destul de numeroase pe teritoriul acestei ţări.

Unul dintre monumentele antice interesante este Holesov, unde s-a păstrat Sinagoga evreiască de şah şi un cimitir datând din secolul al XVI-lea. Tot acolo se află Muzeul de Artă şi Industrie din Republica Cehă. De asemenea, merită să fie vizitate mănăstirea Cistercian şi catedrala Înălţarea Maicii Domnului. Aceste capodopere arhitecturale, executate în stil gotic (sau, mai degrabă, îmbinarea stilului gotic şi baroc), impresionează imaginaţia prin măreţia lor şi, în acelaşi timp, prin simplitatea frumuseţii şi sunt unice în toată Europa.

În afară de aceasta, vă sfătuim să vedeţi cu proprii ochi renumita capelă Bethlehem, care a fost fondată în 1391. Capela Bethlehem este remarcabilă prin interiorul frumos, cu pereţi simpli din lemn şi cu ferestre gotice deosebite. Şi, bineînţeles, aceasta nu este lista completă a templelor şi bisericilor construite în Cehia. Reveniţi în cele mai vechi timpuri şi simţiţi că faceţi parte din ele. Despre ce este vorba? Desigur, despre remarcabilele şi maiestuoasele castele din Cehia. Timpurile întrecerilor cavalereşti reînvie în faţa ochilor dumneavoastră atunci când vă aflaţi într-un castel adevărat.

Printre monumentele de arhitectură în stil baroc se evidenţiază castelul Slavkov. Această construcţie fabuloasă, care a fost distrusă, iar recent restaurată, este înconjurată de o grădină minunată. De asemenea, vizitaţi monumentul unic de arhitectură – Castelul Znojmo. În plus, vă recomandăm să vizitaţi castelul Jičín, care a fost construit în secolul al XVII-lea în stilul arhitectural al clasicismului. Faţada castelului este formată din douăsprezece arcuri, iar acoperişul este în formă de triunghi ascuţit. Aceasta este doar o mică parte din locurile memorabile pentru care e renumită Cehia. Dar, Republica Cehă – nu semnifică numai excursii interesante şi obiective turistice. Această ţară vă poate oferi o gamă completă de divertisment pentru toate gusturile.

Vă place odihna extremă şi doriţi să practicaţi rafting? Nici o problemă! Datorită râurilor rapide şi cristaline, Cehia este un loc potrivit pentru rafting. Vă doriţi o vacanţă liniştită pe un iaht? Suprafaţa netedă a lacurilor din Cehia vă invită să vă petreceţi timpul într-o plimbare liniştită pe apă sau la pescuit. Odată ce veţi vizita Cehia, veţi păstra în inimi amintiri plăcute pentru totdeauna, şi vă veţi odihni, uitând de agitaţia problemelor oraşelor moderne.

Latest news

Где обменять криптовалюту в Украине в 2023 году?

Вывод криптовалюты Украина временно приостановила, что побудило многих искать альтернативные варианты. Причина такого решения пока не ясна. Однако, если...

Vladimir Curocichin: Despre angajați, parteneri și perspectivele Omtek

Fondată în 1994,  compania Omtek - membru oficial al Asociației engleze a specialiștilor din domeniul sistemelor de securitate -...

Аренда авто с Mastercard

Аренда авто с Mastercard Во время отпуска или командировки в другую страну нередко возникает ситуация, когда нужен автомобиль для комфортного...

Советы, которые помогут выбрать самые вкусные суши

Если говорить о суши в первоначальном понимании, то блюдо должно быть легким и малокалорийным. Блюдо всегда должно быть приготовлено...

Must read

Rolete și porți secționale: specificul pieței din Moldova

Lumea modernă, inclusiv a noastră – din spațiul moldovenesc,...

Omtek: Oferim calitate, fiabilitate și maxime posibilități

O casă nu prea mare, cu doua etaje, situata...

You might also likeRELATED
Recommended to you