ExpertGândurile, cuvintele și faptele: fundamentul prosperității

Gândurile, cuvintele și faptele: fundamentul prosperității

Extrem de pozitiv este faptul că tot mai des oamenii se gândesc la faptul, cum și-ar putea îmbunătăți viața. În același timp, vine treptat și realizarea faptului, că bunăstarea exterioară este manifestarea stării noastre interioare.

Fiecărui dintre noi îi este accesibil succesul, o mare fericire personală și bunăstarea materială – iar daca toate acestea vin în viața noastră sau trec pe alături – depinde doar de noi înșine.
Totul.md continuă să publice materiale din seminarul despre psihologia pozitivă și practica Feng Shui de la Alina Volova.
La ce vă gândiți?

Imaginați-vă că conștientul dumneavoastră este o grădină pe care o cultivați. Gândurile pozitive sânt plantele minunate, care aduc roade nemaipomenite, ce vă mențin viața.

Gândurile negative sânt asemeni buruienilor, inundă toată grădina și blochează posibilitatea creșterii și coacerii roadelor folositoare. Vizitați grădina conștientului dumneavoastră cât mai des, și dacă observați că vă gândiți la ceva rău – înlocuiți gândul negativ cu o afirmație contrarie. Sigur că nu este ușor și obișnuința multianuală de a gândi negativ se păstrează cu încăpăținare în mințile noastre.

Este important a reține că ordinea în viața noastră începe cu ordinea la nivel de conștient. Deveniți stăpân al gândurilor dumneavoastră.
Cum vorbiți dumneavoastră?

Cuvintele posedă o putere și mai mare decât gândurile, de aceea trebuie să ne tratăm vorbirea într-un mod foarte conștient.
O parte semnificativă din cuvintele noastre sunt gândurile noastre spuse cu voce tare. Dar în vocabularul nostru de asemenea există o mare parte de cuvinte, pe care le rostim din obișnuință, dar care, inconștient, influențează negativ viața noastră. Spre exemplu, spunând în rusă ”ничего себе” literalmente spunem ” себе – ничего” (mie – nimic), pe când, de fapt, avem nevoie de foarte multe. De asemenea cuvinte-parazite negative sânt sintagmele ”la urma urmei” (reducerea inconștientă a propriului drum), nemaipomenit (”nu se mai pomenește” – nu există). Expresiile ”eu nu pot”, ”eu nu vreau”, ”eu nu știu” diminuează semnificativ potențialul nostru interior. Mult mai util pentru sporirea succesului dumneavoastră e a spune ”mă voi strădui”.

Afară de controlarea vorbirii și eliberarea acesteia de expresiile dăunătoare, puteți forma mai activ spațiul pozitiv în jurul dumneavoastră, creând declarații care exprimă concret dorințele dumneavoastră. Astfel de declarații poartă denumirea de ”afirmații”.

Afirmațiile trebuie formulate cât se poate de concret, la timpul prezent și, de dorit, în acțiune. De exemplu: ”Fiecare zi a vacanței mele este plină de impresii noi, vesele și plăcute, vă odihnesc pe malul mării, mă scald în valurile marine calde și curate, fac cunoștință cu oameni interesanți”.

Conținutul afirmațiilor trebuie să reflecte cele mai bune emoții, pe care doriți să le primiți de la un eveniment sau fenomen așteptat al vieții dumneavoastră. Crearea viitorului dumneavoastră este o ocupație foarte captivantă, interesantă și utilă.

Cum acționați?

Potrivit psihologiei pozitive în viață acționează o regulă: asemeni modului, în care viața de succes se reflectă în aspectul omului, aspectul omului de succes pe care îl interpretați aduce succesul în viața dumneavoastră. În acest sens psihologii recomandă: spre exemplu, dacă doriți să fiți de succes, atrageți atenție asupra faptului cum arată, merge, vorbește un om de succes – și comportați-vă la fel.

Comportamentul dumneavoastră exterior va schimba starea interioară și atitudinea față de sine, iar ca urmare a îmbunătățirii stării interioare se descoperă posibilitățile pentru modificări pozitive în viața dumneavoastră.

O bună practică, în special pentru femei, este posibilitatea vizitării magazinelor de elită și probarea tuturor hainelor care v-au plăcut. În același timp prețul trebuie să vă fie absolut indiferent: vă puteți permite totul.

În același fel este util să vizitați cel mai chic restaurant și să sesizați atmosfera vieții îndestulate, stând la o masă și bând o ceașcă de ceai.

Vorbind despre senzații, maeștrii psihologiei pozitive afirmă: fiecare fenomen își are energia sa. Inspirați, primiți, atrageți cu toate fibrele sufletului fluxul de energie, care vine de la un om de succes, un obiect frumos – și cea mai mică parte a acestei senzații poate aduce cele mai uimitoare schimbări în viața dumneavoastră.
Țineți minte despre zona confortului

La formarea imaginilor vieții noi este necesar să rețineți o regulă importantă: întotdeauna sesizați zona confortului dumneavoastră interior.

De exemplu, dacă aveți nevoie de mijloace financiare adăugătoare, străduiți-vă să resimțiți cantitatea concretă care să vă fie pe plac. Imaginați-vă un număr până atunci, când veți simți satisfacție interioară și, fiți siguri, nu de fiecare dată e nevoie de un milion pentru fericire. Zona confortului poate și trebuie lărgită treptat, imaginându-vă o stare vitală îmbunătățită, în care v-ați dori să vă aflați. Și nu uitați: principalele piedici în calea spre succes se află în interiorul nostru.
Dina Apparatova

Latest news

Финансовое образование для путешественников: как управлять своими финансами в путешествии

Каждое путешествие - это уникальное приключение, полное открытий и незабываемых впечатлений от общения с близкими людьми. Однако все мы...

Рынок недвижимости в Шымкенте: анализ и перспективы

Ушедший год продемонстрировал корреляцию спроса с государственными инициативами. Спад сделок купли-продажи составил около 25%, по данным ОАРК. В основном...

Солнечные панели для дома и предприятий в Молдове

Солнечные панели (их часто называют батареями) используют в работе фотоэлектрические элементы для трансформации солнечной энергии в электрическую. Материалы, из...

Зелёные инвестиции: будущее финансового процветания

В мире, где технологии развиваются с бешеной скоростью, и экологические проблемы становятся всё более актуальными, концепция "зелёных инвестиций" выходит...

Must read

Rolete și porți secționale: specificul pieței din Moldova

Lumea modernă, inclusiv a noastră – din spațiul moldovenesc,...

Omtek: Oferim calitate, fiabilitate și maxime posibilități

O casă nu prea mare, cu doua etaje, situata...

You might also likeRELATED
Recommended to you