ExpertInsule malefice

Insule malefice

Mai devreme v-am povestit despre insulele stranii, pe teritoriul cărora animalele se comportă într-un mod neadecvat, astăzi vă vom relata despre niște porțiuni de uscat neprietenoase pentru oameni. Totuși, indiferent de ”caracterul” lor, acestea au un succes nebun la turiștii iubitori de odihnă extremală.

Insulele Izu – Miyakejima ”de gaz”
În arhipelagul Izu, situat în oceanul Pacific se găsește insula Miyakejima, aerul căreia este mortal. Această insulă dispune de cea mai înaltă concentrație de gaze sulfuroase otrăvitoare. Pe această insulă se află vulcanul activ Oyama, de aceea deasupra lui necontenit fierbe magma. Pe parcursul ultimilor 100 de ani acest vulcan s-a trezit de șase ori. În anul 2000 aerul pe această insulă a devenit atât de otrăvitor încât populația acesteia a fost evacuată în regim de urgență. După cinci ani o parte din populație s-a întors, dar sunt nevoiți să poarte permanent cu ei măști antigaz.
Acum zilele pe această insulă trec în felul următor: țăranii își caută liniștit de nevoi, dar de îndată ce concentrația gazelor sulfurice depășește limita admisibilă, sună sirena. Oamenii își pun măștile antigaz și continuă să lucreze.
Datorită naturii sale unice, această insulă are mare priză la turiști, iar măștile antigaz multicolore sunt considerate un bun suvenir.

Hashima – insula părăsită

Lângă Nagasaki, este situată o insulă mică denumită Hashima. Cândva aceasta era cel mai populat loc pe pământ cu o densitate de peste 13000 oameni pe kilometru pătrat. Aici lucrau din greu specialiștii în extragerea cărbunelui. Departamentul corporației Mitsubishi Motors a activat în Hashima din 1887 până în 1974, dar criza industriei cărbunelui a lăsat acest oraș fără nici o companie. Rămași fără de locuri de muncă, oamenii și-au împachetat lucrurile și au plecat aproape simultan. Mulți nu au reușit să scoată toate mărfurile și bunurile personale din cauza costurilor ridicate pentru serviciile de transport, de aceea, în prezent, această insulă amintește de orașul Pripeati din regiunea Cernobâlului.
Prin casele pustii se plimbă doar vântul, deoarece prezența pe teritoriul Hashimei este strict interzisă. Până și vandalii demult au încetat să mai viziteze insula, timpul a distrus toate lucrurile valoroase de aici.

Insula ”Allien vs Predator”

În filmul ”Allien vs Predator” acțiunea a avut loc în subteranele insulei Bouvet. Existența subteranelor este pusă la îndoială, însă insula există cu adevărat. Această este situată între Africa de Sud și Antarctida. Este posomorâtă, acoperită în totalitate de gheață și nepopulată. Mai bine zis acolo locuiesc animale pinipede, păsări de mare și pinguini, iar cea mai apropiată localitate se află la o distanță de 2246 km. Pe insula Bouvet poți ajunge doar cu helicopterul.

Această insulă are și ea enigmele sale. În 1964 lângă Bouvet a fost observată o navă în derivă. Pe aceasta au fost găsite lucrurile echipajului, rezerve alimentare și de apă, dar însăși echipajul dispăruse fără urmă.

În 1979 lângă Bouvet a fost surprinsă o lumină puternică ce amintește uimitor de mult de o explozie nucleară. Au fost făcute supoziții precum că Israelul si Republica Africa de Sud au efectuat teste comune, dar acest fapt nu a fost demonstrat.

Autor: Irina Hibina

Latest news

Рынок недвижимости в Шымкенте: анализ и перспективы

Ушедший год продемонстрировал корреляцию спроса с государственными инициативами. Спад сделок купли-продажи составил около 25%, по данным ОАРК. В основном...

Солнечные панели для дома и предприятий в Молдове

Солнечные панели (их часто называют батареями) используют в работе фотоэлектрические элементы для трансформации солнечной энергии в электрическую. Материалы, из...

Зелёные инвестиции: будущее финансового процветания

В мире, где технологии развиваются с бешеной скоростью, и экологические проблемы становятся всё более актуальными, концепция "зелёных инвестиций" выходит...

CreditPrime увеличил лимит кредитования с 50 000 до 70 000 MDL

CreditPrime продолжает укреплять свои позиции на финансовом рынке, оставаясь в поиске новых способов удовлетворения меняющихся потребностей своих клиентов. Благодаря стремлению...

Must read

Rolete și porți secționale: specificul pieței din Moldova

Lumea modernă, inclusiv a noastră – din spațiul moldovenesc,...

Omtek: Oferim calitate, fiabilitate și maxime posibilități

O casă nu prea mare, cu doua etaje, situata...

You might also likeRELATED
Recommended to you